VIDEO (LIVE) – AMERICA A ALES! VICTORIA LUI TRUMP – UN BUN EXEMPLU PENTRU CETATENII LUMII! Trump a rupt-o pe genunchi pe Cămala. Ce inseamna pentru România revenirea lui si de ce trebuie sa te intereseze!

Trump castiga si republicanii iau majoritatile in “parlamentul” american, practic linia de comanda politica e full rosie si asta inseamna ca democratii si-au luat-o in freza RAU, nu “la limita”, cum mancau rahat toate casele de sondare americane pana mai ieri.

Trump a zis, pentru ca avea sondajele sale, ca nu va fi o victorie la limita, ci una clara. Cine sa il asculte? Presa americana cu staif care e sclava democratilor?

Daca lucrurile merg asa, ma astept ca Harris sa “concede” in maxim doua ore si jumatate, fiindca nu mai e nimic de discutat daca Trump atinge 270 de voturi electorale.

Democratii platesc tribut prostiei inimaginabile de a fi promovat un Biden senil la Casa Alba, un martalog fara stamina care si-a batut joc de victoria din 2020, dar si de americani, apoi platesc pentru prostia de a fi lansat in cursa o tampida fada, asta e Cămala, cu zero tractiune si aderenta la electorat.

Trump merita din plin revenirea. Are patru ani de cand face zi de zi campanie, e nebun, nu a renuntat deloc la gandul unui nou mandat si a dovedit o energie incredibila. In ultimele 60 de zile a facut raiduri electorale fara oprire, fara macar o zi de odihna.

Daca e sa glumim, asa cum se distreaza lumea pe internet, adevaratii castigatori ai alegerilor din SUA is aia din establishmentul evreiesc, aia nu pierd niciodata 🙂

Prima “chestie” care e de asteptat sa se intample repede avand in vedere aceasta victorie categorica este incetarea foarte rapida a conflictului din Ucraina.

Zelenski si Putin deopotriva au belit si ei ananasul. Cu Trump atat de puternic legitimat, e liniste in grajdurile estului Europei.

Zelenski nu mai are ce sa macane si sa vina cu cersitul de bani. Trump nu e senil ca Biden.

Putin nu are ce sa mai profite de senilitatea lui Biden, un presedinte slab de care au ras toate curcile lumii. Va fi nevoit sa inghita si sa ramana cu ce a cucerit pana acum, poate chiar sa negocieze o influenta perversa in noul guvern de la Kiev unde sa puna un rus mascat.

Ucraina in NATO? Hahaha, never!

S-a terminat cu smecheria, realitatile din Balcani si din lume au revenit ca prioritati. Comanda in SUA e acum in mainile unui nene puternic, nu in labele parkinsonate ale unui nevolnic.

Noul sef al Europei nu mai este Ursula von der Leyen. Ci Viktor Orban, sefu’ la Ungaria. Care Orban e bine si cu Putin, si cu Xi, si cu Erdogan, si care va pivota ca la baschet, dar cu avantajul ca “albitrul” Trump e de partea sa.

Norocul Romaniei e ca Orban nu are sentimente proaste fata de noi. Daca vom face rost si de un presedinte puternic in decembrie pentru Romania, tara noastra va fi mai bine decat speram.

Dar realitatea previzibila este ca Orban va avea o influenta enorma la Bruxelles.

Europa e slaba si are nevoie de un zgorbaci local, un bey numit de sultanul Trump, si ala va fi Orban.

Prin victoria lui Trump, constatam instalarea la cel mai inalt nivel a suveranismului, ca “doctrina” politica.

In Romania, asta va avea un efect politic interesant.

Asa cum vad eu lucrurile, la functia prezidentiala, avantajat este Ciolacu pe care cred ca Trump il prefera unui Ciuca, care vine din alta tabara doctrinara.

Simion nu mai are sanse sa ramana presedinte la AUR dupa 2025. Partidul Republican din Romania, deja pregatit, va inghiti cumva AUR prin fuziune, pentru a deveni comestibil intr-o guvernare cu PSD. Este foarte posibil, tineti minte ce va spun, ca in primul an de mandat al lui Trump sa avem de la el si o vizita la Bucuresti. Pentru Trump, Romania se califica pe post de prioritate strategica.

Vom avea si ambasador nou la Bucuresti, matusa Kavalec isi va lua pensionarea.

Adica Romania va deveni si mai importanta pentru SUA.

Cel mai mare asset manager al lumii, gigantul financiar american BlackRock, cu active totale în administrare de peste 10.000 de miliarde de dolari, a devenit acționar semnificativ al NuScale, dezvoltatorul din SUA al tehnologiei reactoarelor modulare mici (SMR) cu care România vrea să construiască o centrală nucleară de 462 MW pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești.

Romania va castiga enorm prin aceasta investitie care a tot fost pusa sub semnul intrebarii. Nu mai e, daca BlackRock s-a implicat, Romania a tras lozul castigator.

Tinta lui Trump va deveni China. Adevaratul challenger al SUA e China, acolo va fi provocarea roscovanului. China a jucat smart pana acum, folosindu-se de incapacitatea lui Biden pentru a se consolida enorm si pe silent in ultimii ani. Dar ochiul fin al lui Trump a vazut asta.

E povara lui Trump sa dreseze tigrul chinezesc si sa il bage in cusca. Trebuie sa o faca fiindca acasa, in SUA, poporul are buzunarele goale din cauza ciumei inflatiei.

In alt plan, este o zi tare proasta pentru moguli ca Zuckerberg de la Facebook, pentru Soros, pentru Gates.

Zuck va avea mari probleme in Congres, Trump ii va plati decisiv polita interzicerii sale din 2020. Si ma bucur. Facebook e o cocina.

Soros batranul mai bine s-ar sinucide. Curentul sau ideologic e deja metastazat. Ar trebui sa ii fie frica pentru junior, caci Trump nu va ierta nimic. Ah, da, si juniorul lui Biden va intra la parnaie. Ticu nu mai e presedinte sa il salveze de Justitie.

Bill Gates va ajunge si el in fata Justitiei. Chestii sexuale urate, pedofilice.

O sa ne distram. Mai ales de procurorii jegosi care l-au hartuit politic pe Trump, oooo, ce ne vom mai “radea”.

E o zi buna pentru jurnalistul free lance Tucker Carlson, pentru patronul Twitter/Tesla, Elon Musk, care va capata o forta imensa in peisajul economic global, pentru oile negre asa cum e Joe Rogan, cel mai ascultat podcaster. Au riscat enorm endorsandu-l pe Trump si au castigat.

E o zi buna si pentru Taiwan. Avioanele de lupta trimise zilele astea de chinezi in zona s-or duce la culcare. Trump le va arata chinezilor degetul mijlociu.

E o zi si mai buna pentru Bibi Netanyahu. Trump e garantia supravietuirii lui si sprijinul venit la timp pentru lupta ascunsa a Israelului cu Iranul, in fapt, a Statelor Unite, caci Israel e aici proxy.

PS: Ioi, era sa uit! Varanul Voiculescu a cam gresit cu asocierea Antenei 3 la brandul CNN. Pfiii, ce ghinion! In schimb, Sebi Ghita de la Romania TV si-a castigat libertatea. Nu ca nu o avea, dar ii lipsea un anumit layer. De acum, e free.

PS2: Nu cred ca Trump mai poate fi furat. E al 47 lea presedinte al Statelor Unite.

Liviu Alexa

SURSA: https://www.strictsecret.com/p/opus-nr-287-trump-a-rupt-o-pe-genunchi?utm_source=post-email-title&publication_id=1008307&post_id=151223618&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=1thzao&triedRedirect=true&utm_medium=email

P.S. -

Republicanul Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din Statele Unite și se va întoarce la Casa Albă pentru un nou mandat, după cel din perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2021, potrivit calculelor făcute de mai multe mari instituții media.

După ce miercuri mai devreme Fox News l-a dat câștigător, a existat o pauză mai mare în care cele mai importante publicații și televiziuni au așteptat și mai multe calcule și estimări.

Apoi CNN a anunțat că Donald Trump a obținut destule voturi pentru a ajunge iar în Biroul Oval, televiziunea americană fiind urmată în cascadă de agenții și mari publicații precum Reuters, Associated Press, New York Times, Washington Post, BBC sau The Guardian.

Potrivit celor mai noi estimări ale instituțiilor media menționate, el are la acest moment între 276 și 279 de voturi în Colegiul Electoral, în condițiile în care avea nevoie de 270 de astfel de voturi pentru a fi ales președinte al Statelor Unite.

El a trecut peste pragul celor 270 de voturi necesare după ce a câștigat în Wisconsin, unul dintre statele decisive (swing states).

Perdanta alegerilor prezidențiale, Kamala Harris, are la ora publicării acestei știri între 219 și 224 de voturi în Colegiul Electorilor.

Valul roșu le-a adus republicanilor președinția și Senatul
Trump a condus „valul roșu” de la alegerile de marți, în care majoritatea din Senat a trecut în mâinile republicanilor, care la acest moment conduc și în cursa pentru controlul Camerei Reprezentanților.

După această rundă de alegeri, în care au fost scoase la vot și o treime dintre fotoliile din Senatul american, republicanii vor avea cel puțin 51 de locuri și – implicit – majoritatea.

În Camera Reprezentanților unde toate mandatele au fost puse în joc, la ora publicării acestei știri scorul era – potrivit CNN – de 201 la 177 în favoarea republicanilor, în condițiile în care pentru a obține majoritatea este nevoie de 218 locuri.

Donald Trump a pierdut alegerile din 2020 în fața democratului Joe Biden, dar a obținut acum o revanșă mare în fața vicepreședintei acestuia, Kamala Harris, cu un avans de milioane de voturi ale americanilor.

Cu mult înainte de a candida de trei ori consecutiv la președinția SUA, Donald Trump a fost cel mai extravagant miliardar american. Viața mogulului imobiliar din New York a fost prezentată în toate tabloidele și la televizor în deceniile care au precedat improbabila sa candidatură la Casa Albă.

Renumele și stilul nefiltrat de campanie l-au ajutat să învingă politicieni experimentați, însă nenumăratele controverse din primii patru ani petrecuți la Casa Albă l-au făcut să piardă bătălia pentru un al doilea mandat consecutiv. Acum în vârstă de 78 de ani, republicanul a sfidat din nou șansele, organizând o revenire politică uimitoare care l-a adus din nou în Biroul Oval.

Republicanii au câștigat și controlul asupra Senatului SUA, deţinut până acum de democraţi, prin victorii în Virginia de Vest și Ohio, asigurându-se că partidul lui Donald Trump va controla cel puțin o cameră a Congresului anul viitor.

Donald Trump devine al doilea președinte din istoria Americii cu două mandate neconsecutive la Casa Albă – 45-47.

Singurul politician american care a avut înainte de Trump două mandate întrerupte de președinte al Statelor Unite a fost Grover Cleveland, un democrat care a fost ales la Casa Albă în 1884 și în 1892.

Dat fiind faptul că președintele SUA era învestit oficial și atunci în funcție la câteva luni după alegerile organizate la sfârșit de an, Cleveland a fost președinte al SUA între 1885 și 1889, iar apoi din nou între 1893 și 1897.

La origini avocat din New Jersey, el a intrat în politică după ce a împlinit vârsta de 40 de ani ca un reformist anticorupție. După ce a fost primar al orașului Buffalo din statul New York și apoi guvernator al statului de pe Coasta de Est a SUA, Grover Cleveland a fost ales de Partidul Democrat drept candidat al său pentru alegerile din 1884.

Un președinte unic în istoria SUA
Groover Cleveland a devenit primul președinte democrat după Războiul Civil american care s-a încheiat în 1865, în condițiile în care la momentul respectiv Partidul Republican a fost cel care a militat pentru abolirea sclaviei prin Abraham Lincoln.

Un celibatar când a intrat la Casa Albă, la vârsta de 47 de ani, el s-a căsătorit un an mai târziu și rămâne până în ziua de azi singurul președinte al SUA care s-a însurat în timpul mandatului, după cum arată NPR.

Primul său mandat a fost marcat de mai multe momente majore, precum adoptarea Interstate Commerce Act din 1887, prima lege americană care stabilea reglementări la nivel federal pentru o industrie (căile ferate). Însă anumite decizii pe care le-a luat, precum respingerea prin veto a pensiilor private pentru veteranii Războiului Civil, i-au înfuriat pe criticii săi.

Controversele l-au făcut să piardă alegerile din 1988 în Colegiul Electoral, chiar dacă a câștigat votul popular cu 48,6% din voturi, față de 47,9%, cât a obținut rivalul său republican Benjamin Harrison.

Donald Trump va fi al 47-lea președinte al SUA, după ce a fost și al 45-lea
Partidul Democrat l-a nominalizat din nou pe Cleveland pentru președinție în 1892, când a candidat tot împotriva lui Harrison. În condițiile în care SUA erau în pragul unei crize economice, Cleveland l-a învins detașat pe președintele în exercițiu în Colegiul Electoral, chiar dacă la votul popular rezultatul a fost mai strâns.

Alegerile din 1892 rămân până în prezent singurele în care candidații celor două partide majore din SUA, republicanii și democrații, serviseră amândoi deja ca președinți.

Grover Cleveland a fost al 22-lea și al 24-lea președinte al Statelor Unite. Donald Trump va rămâne în istorie drept al 45-lea și al 47-lea președinte al SUA.

Susținătoare a lui Donald Trump cu o șapcă „45-47”, FOTO: Julia Demaree Nikhinson / AP / Profimedia
Pe același subiect: „Felicitări pentru cea mai mare revenire din istorie!”. Reacțiile liderilor lumii la victoria lui Trump
Un lucru care s-a schimbat între timp este însă că președinții SUA nu mai pot candida pentru mai mult de două mandate, indiferent dacă ele sunt consecutive sau nu.

Rezultatele alegerilor din SUA puteau arăta foarte diferit până în 1951
Singurul președinte din istoria SUA care a reușit să câștige mai mult de două mandate a fost democratul Franklin Delano Roosevelt. El a câștigat nu mai puțin de patru alegeri prezidențiale și a condus SUA între 1932 și 1944, când a murit în urma unei hemoragii intercerebrale suferite la vârsta de 63 de ani.

Al 22-lea Amendament al Constituției americane, cel care interzice președinților să aibă mai mult de două mandate, a fost adoptat în urma îngrijorărilor provocate de președinția fără precedent a lui Delano Roosevelt. Temerea a fost că un președinte poate acumula prea multă putere și submina sistemul democratic.

Amendamentul a fost adăugat în mod oficial Constituției americane în 1951, după ce a fost aprobat de Congres și ratificat de numărul necesar de 36 dintre cele 48 de state constituante ale SUA la momentul respectiv.

Alaska și Hawaii au fost recunoscute ca state de sine stătătoare abia în 1959, când SUA au ajuns la numărul actual de 50 de state constituante.

YouTube player
YouTube player
YouTube player
Scroll to Top