Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a marcat luni un pas important pentru producătorii români, conform instituției.
A fost finalizat și trimis pentru aprobare ordinul care reglementează funcționarea Gospodăriei Țărănești, care furnizează alimente de origine non-animală, se arată în comunicat.
„ANSVSA își continuă eforturile de simplificare a legislației pentru unitățile de capacitate mică, având ca scop sprijinirea producției locale și promovarea dezvoltării comunităților rurale din România.
ANSVSA reafirmă angajamentul său de a garanta alimente sigure pentru consumatori, respectând toate normele de siguranță alimentară. Prin promovarea produselor locale, dorim să încurajăm un sistem alimentar mai sănătos și echitabil, care să susțină atât micii producători români, cât și consumatorii”, mai precizează instituția.
„Simplificarea legislației este o prioritate esențială pentru mine, iar dezvoltarea comunităților locale este crucială pentru construirea unei economii rurale durabile și reziliente. Această inițiativă semnificativă va transforma potențialul agriculturii românești în realitate, oferind alimente de calitate și oportunități de dezvoltare pentru comunitățile locale”, a declarat Ioan Oleleu, vicepreședinte ANSVSA.
SURSE: ANSVSA, MADR, Cotidianul.ro