In ultimele zile, CJP Buzău a fost asaltata de pensionarii din județ, care au vrut să afle despre situația recalculării pensiilor și să ceară socoteală pentru nedreptățile făcute, in opinia lor "strigătoare la cer". Iată ce a răspuns Carmen Androne, șefa CJP Buzău (in cadrul ședinței Colegiului Prefectural): "Și noi am fost luați prin surprindere pentru că imediat ce au primit aceste decizii, pensionarii s-au prezentat în număr destul de mare la ghișeu pentru a obține lămuriri suplimentare. Trebuie să înțeleagă toți pensionarii din județul Buzău că nimănui nu-i scade pensia. Dimpotrivă, 80,84% au beneficiat de creșteri masive între 20 și 60%, adică 85.408 persoane au primit creșteri. Acest lucru nu trebuie ignorat pentru că legea asta a vrut, respectiv să aducă echitate în sistemul public de pensii.
Aceasta lege a adus o echitate în sistemul public de pensii, respectiv la contribuții egale, pensii egale, dar dacă eu am contribuit la buget cu sumă mica, am pensie mica. Dacă am contribuit cu sumă mare, am pensie mare. Egalitatea constă la numărul de ani în care am contribuit pentru care se acordă puncte. Am rugămintea către toți pensionarii să nu fie atât de asaltați de problema asta. Primesc decizia și vin imediat la Casa e Pensii. Noi nu putem să rezolvăm problema pe loc. O soluție elegantă ar fi să se adreseze și la ghișee dar și prin mail, fax sau Poștă” - a precizat Carmen Androne.
La fel, oficialul a răspuns și la întrebările legate de pensia minimă (sociala):
”Beneficiarii pensiei minime sociale sunt pensionari care nu au vechime, a căror pensie pe principiul contributivității este și de 2 lei sau 200 de lei. Diferența până la 1.281 este suportată de la bugetul de stat. De exemplu, i-a crescut de la 200 la 400 dar nu a ajuns la 1.281 lei și atunci pe decizie îi apare că se menține în plată indemnizația minima garantată, adică 1281 de lei. Aici avem cele mai multe solicitări”.