Mierlită urbană. Mierlele au început să ciripească cu voce de trotinete Bolt.

Mierlită urbană. Mierlele au început să ciripească cu voce de trotinete Bolt. Fun fact: Masculii au mai multe șanse de împerechere așa
Cum face pasărea? Ca trotineta! Se știe că mierlele sunt printre cele mai „vocale” și mai interesante păsări de pe aceste meleaguri, mai ales pentru că au abilitatea să imite aproape orice sunet care le înconjoară, cu atât mai mult dacă aud anumite lucruri de mai multe ori. Acestea fiind spuse, mierlele din mai multe orașe din Estonia și Germania și-au adaptat cântecul și acum scot sunetul alarmei de la trotinetele Bolt.

Mierlele sunt cunoscute drept păsările cu cel mai „schimbător” glas, fiind capabile să copieze straniu de bine o mulțime de sunete din jur: cântecul altor păsări, claxoane, sirene de poliție și multe altele. Se pare că s-au adaptat la vremurile noi din orașe, pentru că cercetătorii au observat cu mirare că mierlele au început să copieze sunetul alarmelor de la trotinetele Bolt, potrivit Mediafax.

Mierlele au început să ciripească după alarmele trotinetelor Bolt
Descoperirea a fost făcută de cercetătorii din Estonia, care au sesizat acest fenomen în mai multe orașe din Germania și Estonia.

„Faptul că mierlele pot imita sunete artificiale arată cât de uşor se adaptează păsările care trăiesc alături de noi. Puii de mierlă neagră învaţă cântecele noi extrem de repede, astfel încât, dacă cuibul se află în apropierea unei zone populare de parcare pentru trotinete, sunetul acestora va rămâne în memoria puiului. Odată ce pasărea încorporează sunetul în cântecul ei şi îl foloseşte în mod regulat, puii acesteia îl vor învăţa şi ei. Peste câteva generaţii, noua melodie din cântecul mierlei se poate răspândi în tot oraşul. Când vine vorba de mierle, un repertoriu vast reprezintă un avantaj, deoarece masculii cu cântece mai variate au şanse mai mari de a se împerechea cu o femelă”, potrivit ecologului aviar de la Universitatea din Tartu, Marko Mägi.

Cu alte cuvinte, ca mascul mierlă, ești mai atrăgător dacă știi să faci ca trotinetele sau ca mașina de gunoi care dă cu spatele pe stradă, de exemplu.

Ce au transmis reprezentanții Bolt
La auzirea veștii, compania de ridesharing și livrări Bolt nu a întârziat să publice o reacție în acest sens. În prezent, compania e prezentă în 250 de orașe din 25 de țări, și are o flotă de 230.000 de trotinete.

„Ştim deja că trotinetele electrice contribuie la creşterea numărului de kilometri cu emisii zero parcurşi în oraşe, că reprezintă o opţiune de transport convenabilă pentru călătoriile urbane mai scurte şi contribuie la stimularea utilizării transportului public. Cu toate acestea, am fost surprinşi şi încântaţi să aflăm că trotinetele noastre aduc, de asemenea, o nouă varietate în cântecele mierlei. Până acum, am primit rapoarte în acest sens din Germania şi Estonia, dar suntem nerăbdători să aflăm despre alte locuri în care mierlele imită trotinetele noastre”, a anunțat Eva Maria Ots, Head of Rentals Marketing la Bolt, conform Mediafax.

SURSE: Mediafax, B365