Copilul vostru stie sa evite abordările directe de către persoane străine, refuzul diferitor bunuri oferite si altele de acest fel?

polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfăşurat o activitate preventiv-informativă în Parcul Tineretului.

Activitatea a îmbrăcat forma unui atelier de joacă şi s-a desfăşurat cu implicarea activă a participanţilor - copii /părinţi/bunici, sub egida Şcoala din Parc.

Astfel, copiilor le-au fost prezentate pe înțelesul lor câteva situații de risc specifice vârstei, fiindu-le oferite recomandări preventive pentru siguranța proprie (evitarea abordărilor directe de către persoane străine, refuzul diferitor bunuri oferite de către acestea, dar mai ales refuzul categoric al apropierii excesive, a contactului fizic nejustificat, cât și a însoțirii necunoscuților, precum și anunțarea imediată a părinților/bunicilor cu privire la situațiile respective).

Părinții au fost consiliați cu privire la siguranța online a minorilor, siguranța când se deplasează pe drumurile publice, dar și acasă.

Poliţiştii de la Siguranță Școlară vor continua astfel de activităţi, destinate copiilor, pe toată perioada vacanţei.

Sfaturi de siguranță pe internet pentru copii

Nu distribuiți informații personale, cum ar fi adresa și numerele de telefon, fără permisiunea părinților.

Spuneți părinților dacă ceva online v-a făcut să vă simțiți inconfortabil.

Nu mergeți niciodată să întâlniți pe cineva pe care l-ați „întâlnit” pe Internet fără să vă întrebați mai întâi părinții.

Nu dați parolele altcuiva decât părinții.

Consultați-vă cu părinții despre imaginile și conținutul pe care doriți să le postați online.

Verificați-vă cu părinții înainte de a descărca sau instala programe care pot dăuna computerului sau altor tehnologii și pot pune familia dvs. în pericol de criminalitate informatică.

Ajutați-vă părinții să înțeleagă noile tehnologii.

Nu cumpărați nimic online fără acordul părintelui.

Nu trimiteți și nu răspundeți la mesaje și postări abuzive. Spune-le însă părinților tăi dacă ai avut o întâlnire cu un astfel de comportament online.

Evitați să postați informații personale, cum ar fi zilele de naștere și numele de familie, atunci când creați numele de ecran.

A fi părinte este cea mai solicitantă muncă din lume, dorind să fii cât mai implicat în viața copiilor, dar nu prea controlant până la sufocarea și invadarea vieții private. Din păcate, vremurile moderne sunt la fel de riscante pe cât de distractive, dar există întotdeauna o modalitate de a vă asigura copiii să rămână în siguranță.

Ecaterina Stroescu