Semințele de mac provin de la planta de mac de grădină și sunt considerate comestibile și nutritive. Deși nu conțin opiacee în sine, semințele de mac sunt adesea contaminate cu reziduuri de morfină în timpul recoltării.
Această contaminare poate duce la un test pozitiv pentru opiacee în cadrul analizelor de urină, în funcție de factori precum cantitatea de semințe consumate, originea acestora și tipul de test utilizat.
Rapoartele sugerează că chiar și o cantitate mică de semințe de mac, de exemplu, un singur covrig acoperit cu semințe de mac, poate declanșa un test antidrog nereușit. Persoanele aflate sub supraveghere judiciară sunt uneori sfătuite să nu consume semințe de mac din cauza acestui risc.
Cu toate acestea, nivelurile de opiacee găsite la consumatorii de semințe de mac sunt semnificativ mai scăzute decât cele găsite la persoanele care fac abuz de narcotice. Pentru a preveni confuziile, multe praguri de testare au fost ajustate pentru a ține seama de aceste distincții.
Se știe că semințele de mac pot fi detectate în urină timp de până la 48 de ore după consum și poate chiar mai mult. Prin urmare, se recomandă evitarea semințelor de mac timp de câteva zile înainte de efectuarea unui test antidrog.
Semințele de mac, utilizate în mod obișnuit pentru aromatizarea mâncărurilor și producerea uleiului din semințe de mac, nu au proprietăți psihoactive, deoarece lichidul responsabil pentru producerea opiului este prezent doar în mugurii de mac, înainte de formarea semințelor.
Aceste semințe mici, în formă de rinichi, cu o nuanță de gri albăstrui până la albastru închis, au fost utilizate ca condiment încă din antichitate.
Bogate în ulei fix, compus în principal din acizi linoleic și oleic, semințele de mac sunt preferate pentru aroma lor delicată de nucă și sunt adesea încorporate în produse de patiserie, cum ar fi pâinea.
SURSA: Incredibilia