2 ploi de stele vor avea loc în aceeași zi în iulie 2024. Când va avea loc spectacolul astronomic inedit

Un eveniment astronomic rar va avea loc în iulie 2024, odată cu apariția a două ploi de stele în aceeași seară. Ploile de stele Delta Aquaride și Alpha Capricornide vor lumina cerul nopții într-un fenomen care oferă o experiență unică privitorilor pe cer.
Aceste ploi de meteoriți vor fi vizibile cel mai mult în emisfera sudică, însă persoanele aflate la latitudini sudice în emisfera nordică pot, de asemenea, să vadă evenimentul. Atunci când aceste ploi de meteori vor atinge apogeul pe 30 iulie 2024, privitorii vor putea vedea până la 25 de meteori pe oră în timpul ploii Delta Aquaride.
Această ploaie este mai strălucitoare și mai cunoscută, experții atribuind meteoriții săi cometei 96P Machholz. După aceasta, în aceeași noapte va avea loc și ploaia Alpha Capricornid, deși cu mai puțini meteori vizibili comparativ cu ploaia Delta Aquaride.
Pentru a observa aceste ploi de stele, persoanele trebuie să găsească o locație cu poluare luminoasă minimă și să permită ochilor să se adapteze la întuneric timp de aproximativ 20-30 de minute. Se recomandă evitarea privirii surselor de lumină puternică, cum ar fi telefoanele mobile, pentru a spori vizibilitatea stelelor căzătoare de pe cer.
Bucurați-vă de acest eveniment astronomic extraordinar fără a avea nevoie de telescoape sau binocluri pentru o experiență de neuitat în această vară.

SURSE: Spaceweater, NASA, Incredibilia, Descopera.ro