Unul din “Isarestii” Romaniei – Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu (fost sef de post la Nehoiu pe vremea vanatorii lui Haissam!), apără Ordonanța 84 si se face de ras la televizor!

Vesnicul secretar de stat în MAI, Bogdan Despescu, cel care face toate treburile murdare pentru oamenii politici, asa numitul "isaresc" (pentru ca nu-l muta nimeni de pe post!), s-a facut din nou de ras la televizor. Cu o fata mototolita (?!) si cu o "freaza" parca venita din filmele de groaza vechi, a incercat sa apere Ordonanța 84: „Aparatul nu dă un rezultat greșit, el dă rezultatul în funcție de ce constată în cavitatea bucală” - la Antena 3 CNN. Neputand sa iasa cu frazele "din sistem", s-a dovedit incapabil sa inteleaza un simplu lucru: un sofer care ia de nevoie - fara a calca legea, o "bulina" cu ibuprofen (substanta principala din multe antiinflamatoare si analgezice) nu e vinovat cu nimic pentru ca un nenea "miliatian" ii suspend apermisul, in urma OUG 84 data de prietenul sau Ciolacu. Probabil Despe nu stie sa citeasca la prima vedere un prospect de medicamente, ca altfle nu a rmai fi tinut-o langa, la intrebarile reporterului, cu: "sunt contraindicatii si trebuie sa te informezi!" Gaoacea lui d eminte nu pricepe ca problema e in legislatie si aparatura proasta din dotare, care da erori si inregistreaza substantele ca fiind "interzise" (nicaieri nu scrie dozajul de ibruprofen care ar afecta oarecum sofatul si niciun medic nu e tampit la cap sa opreasca un pacient de a mai conduce pentru atata lucru! Mai ales ca organizmele actioneaza si metabolizeaza diferit medicamentul!)

 Si Despe continua elucubratiile:

„Cred că este de datoria noastră să prezentăm toată imaginea, după toamna anului trecut. La momentul respectiv, cetățenii, opinia publică, dumneavoatră, presa, ați ceurut, pe de o parte, intensificarea activităților de testare și scoaterea din trafic a celor care încalcă regulile de circulație. În același timp, creșterea capacității de testare la nivelul Poliției Române și instrumente legislative care să oblige polițistul din stradă să testeze persoanele și să nu fie la îndemâna lui, să existe niște criterii cu un trecut infracțional sau contravențional vizavi de conducătorul auto, astfel încât să nu avem cazuri gen 2 Mai...!"

Bai nene, fost sef d epost la Nehoiu pe vremea vanatorii lui Haissam, la 2 mai, a gresit in primul rand politia si accidentul a fost provocat si din cauza mafiei cu droguri si interese din MAI, clar?

Prieetneul lui Despre, Ciolacu isi da si el cu parerea

Marcel Ciolacu le răspunde șoferilor supărați pe Ordonanța 84: ”Nu e o catastrofă dacă rămâi fără permis două zile”. Marcele, nu e vorba de o ora, o zi, doua sau o luna...ci de o stupizenie de Ordonanta care incalca mult elegi si sfideaza bunul simt!

Despescu: "Am dat drumul la o dezbatere, care a avut la bază documentarea în 24 de state în Uniunea Europeană. Ne-am inspirat de la alte țări. Vă punem la dispoziție toate aceste reglementări care există în cele 24 de state. Am venit cu o investiție majoră și am ajuns la 800 de aparate de testate. 45 de aparate sunt numai în județul Constanța, când toamna trecută erau 15. Iată că noi ne-am asumat ceva și am ajuns unde suntem astăzi”, a spus fostul sef de post de la Nehoiu (pe vreme avanatorii celebre cu teroristul Haissam), în direct la Antena 3 CNN.

Nene cu freaza linsa...tu nu intelegi si pace ca NU EXISTA ASA CEVA IN NICIO TARA CIVILIZATA si ca "inspiratia" ta e de fapt "expiratie"? Aparatele alea de testare, achizitionate - cum numai tu stii - sunt ele insele proaste si dau erori?  Macar corectati legislativ ce nu puteti...tehnic, sua invers, dar nu mai iesiti "pe sticla" cu elucubratii! Ce ai vrea...sa interziceti si in Farmacii sa se ia la liber pastilele care alina durerile si inflamatiile? Pai mai du-te si tu la cumparaturi, pe und eumblii, prin strainataturi, nu numia pe yahturi cu politicineii si o sa vezi ca se gasesc astfel de buline in orice magazin alimentar si nicaieri nu se dau pe reteta. De ce oare?

O intrebare pentru "cozorocul" lui Despe: "Ibrupofenul este substana interzisa"?

„Aparatul nu dă un rezultat greșit, el dă rezultatul în funcție de ce constată în cavitatea bucală”

Dacă la testul respectiv iese pozitiv, este obligat să-l conducă la un laborator de recoltare a probelor biologice, astfel încât să avem o analiză, pentru că acest aparat este foarte eficient, detectează orice substanță interzisă. El nu dă un rezultat greșit, el dă rezultatul în funcție de ce constată în cavitatea bucală. Asta nu înseamnă că aparatul este greșit.

Dacă, la momentul testării, avem o detecție preliminară de substanță interzisă în cavitatea bucală, nu înseamnă că are în sânge. Pentru a dovedi că are în sânge, este nevoie obligatoriu de analiza de laborator”, a mai spus Bogdan Despescu, în direct la Antena 3 CNN.

Legiștii desființează OUG 84 care a revoltat șoferii: „Poate duce la abuzuri

Consiliul Superior de Medicină Legală a transmis un punct de vedere în legătură cu controversata Ordonanță 84 care modifică Codul Rutier. Ordonanța este contestată pentru că introduce posibilitatea polițiștilor de a reține permisul de conducere al șoferilor care refuză să fie testați cu aparatul Drug-test. Specialiștii Consiliului susțin că modificările legislative pot duce la abuzuri și că există substanțe, inclusiv în alimente și medicamente, care deși nu au niciun efect psihoactiv asupra șoferului, pot fi depistate la testele toxicologice. Aceștia dau exemplul macului sau al codeinei, utilizată ca antitusiv.

În punctul de vedere al Consiliul Superior de Medicină Legală, consultat de Antena 3 CNN, se cere „o reevaluare a modului în care este evaluată și interpretată din punct de vedere legislativ și juridic „starea de influență” și efectele sale asupra condusului și a conducătorilor de autovehicule”. Specialiștii spun că un șofer poate fi capabil să conducă un autoturism chiar dacă în organismul său există substanțe care pot fi inactive.

Iulian Gavriluta

SURSA: Antena 3 CNN