ANM a transmis prognoza pentru săptămâna viitoare. Ce zone vor fi afectate de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru săptămâna viitoare, iar veștile nu sunt deloc îmbucurătoare pentru o bună parte din țară.

Multe zone, mai ales cele din sud, vor fi afectate de caniculă. Iată prognoza pentru săptămâna care vine:

Luni

Vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezii în sudul și local în vestul și sud-estul țării, unde și disconfortul termic va fi ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. În cursul zilei, cerul va fi variabil, mai mult senin în sud și sud-est, iar după-amiaza vor fi înnorări temporare, ploi de scurtă durată și descărcări electrice, pe arii restrânse în zona Carpaților Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali. Noaptea, cerul va fi degajat în toate regiunile. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări trecătoare asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 37 de grade, iar cele minime între 11…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…24 de grade pe litoral. BUCUREȘTI Vremea va fi caniculară și cu disconfortul termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade.

Marți

Valul de căldură va persista, iar vremea va fi caniculară și cu disconfort termic accentuat în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, când vor fi averse slabe, descărcări electrice și ușoare intensificări ale vântului, local în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și din nordul Carpaților Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 și 38 de grade, iar cele minime între 11…12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…26 de grade pe litoral și în dealurile vestice. BUCUREȘTI Valul de căldură se va intensifica ușor, vremea va fi în continuare caniculară și cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade.

Miercuri

Valul de căldură se va menține, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în orele amiezii în vestul și sudul țării, local în est și izolat în centru, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după amiaza, când vor fi averse slabe, descărcări electrice și ușoare intensificări ale vântului, local în Carpații Orientali și Meridionali, dar izolat și în sudul și sud-estul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări trecătoare asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 și 38 de grade, iar cele minime între 12…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…26 de grade pe litoral. BUCUREȘTI Valul de căldură se va menține, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade.

Joi-Sâmbătă

Valul de căldură va persista și se va intensifica ușor, astfel că în toate regiunile va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată la munte.

SURSE: ANM, Gandul.ro, Accuweather