” Vrem o țară ca afară”: profesor irlandez, 400 de zile în închisoare pentru refuzul de a folosi pronumele transgender

Stim cu totii lozinca "Vrem o tara ca afara". Nu mai e mult si acolo vom si ajunge. Iata, de exemplu, ce aflam din articolul Irish teacher released after 400+ days in jail over refusal to use transgender pronouns de pe Life Site News:

Un profesor irlandez a fost eliberat după ce a stat peste 400 de zile în închisoare pentru refuzul său de a folosi pronumele transgender

Potrivit unor informații apărute în presă, Enoch Burke a fost eliberat în perioada vacanței de vară a școlilor irlandeze, însă riscă să se întoarcă la închisoare dacă încalcă condițiile eliberării sale, printre care și interdicția de a se întoarce la școala unde a predat.

DUBLIN (LifeSiteNews) - Un profesor creștin din Irlanda a fost eliberat după ce a petrecut peste 400 de zile în închisoare, ca parte a unui litigiu izvorât din refuzul său în a se adresa unui elev transsexual folosind un pronume biologic inexact.

La 28 iunie, judecătorul Mark Sanfey de la Înalta Curte din Dublin a hotărât eliberarea lui Enoch Burke din închisoarea Mountjoy, unde a fost ținut din septembrie 2022.

Presa irlandeză a relatat că judecătorul Sanfey a ordonat eliberarea lui Burke acum că școlile irlandeze sunt în vacanța de vară, însă profesorul riscă să se întoarcă la închisoare dacă încalcă condițiile eliberării sale. Aceste condiții prevăd interdicția de a se întoarce la școala secundară Church of Ireland Wilson's Hospital din Multyfarnham, Co. Westmeath, unde a predat Burke.

Controversa legată de profesorul încarcerat durează din anul 2022. Burke, profesor de istorie și germană, a refuzat să se conformeze ordinului directorului școlii sale din 9 mai 2022 de a folosi un nume și un pronume feminin pentru un elev de sex masculin care era în proces de 'tranziție'.

Decizia sa l-a plasat pe un drum care a dus în cele din urmă la încarcerarea sa. A fost pus în concediu administrativ plătit în august 2022, în timp ce consiliul școlii a organizat un proces disciplinar, dar când a continuat să vină la școală, i s-a comunicat un ordin prin care i se interzicea să mai intre la ore - lucru pe care l-a și ignorat.

El a fost apoi arestat pentru sfidarea curții la 5 septembrie 2022, în timp ce stătea într-o sală de clasă goală din școală. A fost condamnat la închisoare pentru o perioadă de timp nespecificată, până când fie își va îndrepta disprețul față de instanță, fie până când instanța va hotărî altfel. Cu toate acestea, după 108 zile de închisoare, el a fost eliberat de Înalta Curte după ce judecătorul a susținut că Burke se folosea de încarcerare în scopuri personale.

În ianuarie 2023, școala i-a emis lui Burke o notificare de concediere. După ce Burke a continuat să se prezinte la școală începând cu acea lună, suportând de fiecare dată o amendă zilnică de 700 de euro, el a fost ulterior încarcerat din nou în septembrie 2023.

Eliberarea sa actuală se datorează, după cum s-a menționat, mai degrabă vacanței de vară decât exonerării lui Burke de către judecător, cu amenințarea foarte reală a unei viitoare pedepse cu închisoarea dacă fostul profesor se întoarce la școală.

Burke a susținut în mod constant că încarcerarea și concedierea sa de la școală sunt nedrepte, declarând în ianuarie 2023 că judecătorul 'vrea să mă amendeze pentru profesarea convingerilor mele religioase'. El a negat, de asemenea, că ar fi sfidat instanța.

Arestarea sa și pedeapsa cu închisoarea se datorează, din punct de vedere tehnic, refuzului lui Burke de a se conforma ordinului judecătoresc de a părăsi școala, mai degrabă decât refuzului său de a folosi pronumele transgender, deși, după cum a subliniat Gript Media, lui Burke nu i s-a cerut să renunțe la 'disprețul său față de instanță', fiind eliberat pe 28 iunie.

Cazul a devenit unul pivotal și dezbinător în Irlanda, pe măsură ce problema ideologiei transgender devine tot mai agresiv prevalentă în societate.

Unii l-au salutat pe Burke ca pe un campion public al cauzei împotriva acceptării în creștere a ideologiei transgender.

Enoch Burke has defeated the Irish woke Establishment

He has been released from Mountjoy Prison without having to purge his so called 'contempt'

Enoch Burke has been unjustly imprisoned for over 400 days for refusing to call a boy a 'girl'

Enoch Burke is a Christian hero pic.twitter.com/9ctLbGm1ip

— Nick Donnelly (@ProtecttheFaith) June 28, 2024

„Nick Donnelly:

Enoch Burke a învins sistemul woke irlandez

El a fost eliberat din închisoarea Mountjoy fără a fi nevoit să renunțe la așa-numitul său 'dispreț'

Enoch Burke a fost închis pe nedrept timp de peste 400 de zile pentru că a refuzat să-i spună unui băiat ca e 'fată'

Enoch Burke este un erou creștin · 29 iun. 2024”

Alții au susținut că pedeapsa cu închisoarea a lui Burke s-a datorat refuzului său continuu în a accepta concedierea sa de către școală și că acesta ar fi putut scăpa liber dacă ar fi fost de acord să nu se mai prezinte la școală.

Burke provine dintr-o familie de creștini evanghelici, care sunt renumiți în domeniul public și în sălile de judecată pentru poziția lor vocală în apărarea valorilor creștine în societatea irlandeză. Viitoarele evoluții ale cazului său și dacă va mai scăpa sau nu de închisoare pe viitor rămân de văzut, viitorul său personal fiind în mare parte în mâinile sale.

De Michael Haynes, corespondent principal la Vatican, 01 Iulie 2024, LifeSiteNews

https://www.lifesitenews.com/news/irish-teacher-released-after-400-days-in-jail-over-refusal-to-use-transgender-pronouns/