Tinerețea – balsamul vindecării bolnavilor: Concurs pentru elevi organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Câștigătorii Concursului eparhial „Tinerețea – balsamul vindecării bolnavilor” au fost premiați joi de Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului și Vrancei.

Competiția s-a desfășurat între lunile martie – iunie, fiind în acord cu tematica Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți.

Peste 300 de elevi de gimnaziu și liceu au concurat la cele trei secțiuni ale concursului: literară, artistică și multimedia.

Festivitatea de premiere a avut loc la Ceainăria culturală din orașul Buzău. O parte dintre câștigătorii secțiunii literare au citit fragmente din lucrările scrise de ei: poezii, eseuri sau compuneri tematice.

În foișorul Ceainăriei au fost expuse și lucrările plastice premiate: icoane ale unor sfinți doctori fără de arginți sau sfinți tămăduitori de boli sufletești și trupești.

„Cred că ați înțeles, meditând asupra sintagmei din titlul concursului, cât de importanți sunteți voi pentru părinți, bunici, pentru cei din jur, la vârsta la care vă aflați acum. Ați conștientizat că tinerețea este un dar al lui Dumnezeu, că se manifestă prin acte creative și printr-o resursă bogată de energie în tot ceea ce faceți”, a spus IPS Ciprian.

„Dar o bunicuță, care suferă de multe afecțiuni, își dorește cel mai mult să-și vadă nepoții, iar atunci când, din curtea casei ei, îi observă venind, nici nu mai simte durerea bolii care o apasă zilnic. Din această perspectivă, tinerețea voastră – a nepoților și strănepoților de astăzi – poate fi interpretată ca un balsam pentru suferințele bătrâneților”.

În total, au fost decernate elevilor 9 premii I, 8 premii II, 11 premii III și 15 mențiuni.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei