Se schimbă vremea în România. ANM a modificat prognoza meteo
Meteo News Buzau AccuWeather

Vremea capricioasă, caracterizată prin alternanța între ploi și caniculă, este un fenomen tot mai frecvent în ultima perioadă, având impact asupra agriculturii, sănătății și activităților de zi cu zi. Meteorolog ANM: “Un aspect remarcabil al vremii din România este cum în aceeași zi putem experimenta atât ploi torențiale, cât și valuri de căldură extremă. În timpul verii, vremea capricioasă se manifestă adesea prin alternanța între zile de caniculă, cu temperaturi ce pot depăși 35°C, și zile cu ploi abundente și furtuni. Acest fenomen este cauzat de interacțiunea complexă dintre masele de aer cald și rece, care se întâlnesc adesea în sezonul estival. De exemplu, în timpul zilelor caniculare, temperaturile ridicate și umiditatea mare creează condiții ideale pentru dezvoltarea unor furtuni de vară. Acestea din urmă sunt adesea însoțite de ploi torențiale, descărcări electrice și vânturi puternice, care pot duce la inundații și alte probleme de mediu. După aceste ploi, vremea poate reveni rapid la căldură extremă, continuând ciclul de schimbări bruște”.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că furtunile care au pus stăpânire pe România își vor reduce intensitatea începând de la sfarsitul saptamanii. Iar de azi, vremea se va încălzi puternic, urmând ca în weekend și la începutul săptămânii viitoare să avem temperaturi caniculare.

“De vineri, în weekend și începutul săptămânii viitoare revin temperaturile ridicate, în multe zone având temperaturi caniculare.”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu.

Potrivit meteorologilor AccuWheater, urmează zile cu temperaturi de foc în Capitală și în restul României. Pe 9 și 10 iulie vom avea valori termice de 39 de grade, dar se vor resimți ca fiind 44 de grade.

SURSE: ANM, Accuweather