Politistii de la Rutiera au sanctionat conducatorii auto pentru modificări ale sistemului de evacuare …

Polițiștii de la Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Buzău, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român, au desfășurat o acțiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, cu scopul reducerii victimizării prin accidente rutiere ce s-ar putea produce pe fondul defecţiunilor tehnice.

Poliţiştii au avut în atenţie inclusiv motocicletele şi autoturismele ce prezintă modificări ale sistemului de evacuare, ce pot produce disconfort fonic.

Astfel, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale utilizatorilor de vehicule neconforme din punct de vedere tehnic și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare. 5 dintre certificate au fost retrase pentru modificări aduse sistemului de evacuare, constatate în cazul a două motociclete şi trei autoturisme.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au efectuat peste 50 de testări cu aparatele din dotare, au depistat 19 conducători ce au depăşit limitele legale de viteză, iar alţi 7 au fost traşi pe dreapta” pentru că s-au angajat în efectuarea unor depăşiri neregulamentare.

Au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 4 permise de conducere, două pentru depăşiri periculoase şi câte unul pentru nerespecarea regimului de viteză şi semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Poliţiştii vor continua organizarea şi desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru reducerea riscului rutier, dar şi pentru asigurarea unui climat de linişte publică.

E.S.