Urmărit de autorităţile germane, depistat de poliţiştii buzoieni

În aceste zile, polițiști de investigații criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu cei de la Postul de poliție Calvini, au desfăşurat activităţi de depistare a unui buzoian, pe numele căruia Curtea de Apel Ploieşti a emis mandate de aducere.
Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din Calvini, era urmărit la nivel internaţional de către autorităţile judiciare din Germania, pe numele acestuia fiind emis mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Bărbatul a fost depistat în localitatea de domiciliu, iar poliţiştii i-au adus la cunoștință conținutul semnalării introduse pe numele său în Sistemul Informatic Schengen.
Iniţial, persoana a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, context în care a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.
Ulterior, bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel Ploieşti, judecătorul dispunând arestarea provizorie pentru o perioadă de 15 de zile.
Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău şi urmează a fi demarate procedurile în vederea extrădării.