Sfaturi, pentru o vacanta in siguranta! Copilul vostru stie ce sa faca la o atingere nejustificata?

Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroului Siguranță Școlară au desfăşurat activități de tip outdoor cu preșcolari și școlari din municipiul Buzău în cadrul proiectului „Școala din parc”.

Copiilor le-au fost prezentate pe înțelesul lor câteva situații de risc specifice vârstei, fiindu-le oferite recomandări preventive pentru siguranța proprie.

Aceștia au fost îndrumați să evite abordările directe de către persoane străine, să refuze diferite bunuri oferite de către aceștia, dar mai ales să refuze categoric apropierea excesivă, contactul fizic nejustificat, cât și însoțirea necunoscuților, precum și anunțarea imediată a părinților/bunicilor cu privire la aceste situații.

Totodată, părinții au fost consiliați cu privire la siguranța on-line a minorilor, siguranța pe drum și acasă atunci când nu sunt supravegheați de către adulți.

De asemenea, polițiștii au oferit recomandări pentru ca cetățenii să se bucure de o vară și de vacanță în siguranță. A fost abordat și subiectul importanţei diferenţierii binelui de rău, în vederea conştientizării celor mici încă de la vârste fragede cu privire la efectele unor acţiuni ce îi pot aduce într-o zonă de risc. Celor mici le-a fost explicată inclusiv noţiunea de substanţă interzisă, în limbaj adecvat vârstei.