Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, alături de fermierii afectați de secetă

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a participat vineri și luni la discuții cu fermierii din localitățile Movila Banului și Stâlpu, ale căror culturi au fost compromise de secetă.

„Este o perioadă critică pentru fermieri, care au nevoie mai mult ca oricând de apă pentru a-și salva culturile și afacerile. Statul român este obligat să le fie partener, astfel că, oriunde am fost chemat în județ pentru a analiza punctual soluții pentru fermieri, am fost prezent, atât vineri la Movila Banului, cât și astăzi la Stâlpu. Trebuie găsite urgent soluții rapide și legale, pentru ca agricultura românească să nu mai fie la mila cerului. Este nevoie de irigații, iar aceasta trebuie să fie preocuparea principală a fermierilor” a declarat prefectul județului.

În același context, prefectul Daniel Țiclea a  subliniat că instituțiile statului rămân dedicate identificării și implementării soluțiilor necesare pentru a sprijini fermierii în aceste momente dificile, colaborând strâns pentru a asigura resursele de apă necesare salvării, pe cât posibil, a culturilor.

Astăzi, 8 tone de apă au fost duse, cu cisternele I.S.U. Buzău, în satul Dobrilești, comuna Merei, pentru a sprijini comunitatea locală afectată de secetă, fenomen care a generat deficiențe în furnizarea apei.

"Acolo unde apar nevoi de completări de apă intervenim prompt prin C.J.S.U..

Astăzi am ajutat comunitatea din Dobrilești, Merei, și o vom face de fiecare dată când este nevoie pentru orice comunitate, pentru că acesta trebuie să fie rolul nostru și al instituțiilor statului român", a declarat prefectul Daniel Țiclea.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat că se fac eforturi susținute pentru ca efectele secetei cu care județul Buzău se confruntă în această perioadă să fie resimțite cât mai puțin de oameni.

"Suntem alături de oameni, în directă și strânsă legătură cu comunitățile noastre din fiecare colț al județului și depunem toate eforturile necesare să minimizăm impactul secetei", a adăugat Daniel Țiclea.

I.G.