Academia Francofonă EUROPA EXCELSIOR – ateliere urbane in Buzau

Asociația Centrul Cultural Francofon Buzău, în parteneriat cu Centrul Cultural Educațional Al Marghiloman, Colegiul Național Mihai Eminescu, Buzău organizează cea de-a XV-a ediție a Academiei Francofone de Vară Europa Excelsior, proiect înscris în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

Atelierele urbane vor fi organizate la C N Mihai Eminescu, în perioada  8-12 iulie, între 9h00 și 13h00. La acest proiect internațional, vor participa 50  de elevi, de la 8 şi 16 ani, profesori și animatori din România și din Franța. Prin intermediul limbii franceze, se organizează ateliere de comunicare orală și în scris, pe teme de actualitate și de interes pentru copii și tineri: mass-media și dezvoltarea durabilă. Cele două ateliere vor fi coordonate de către cei 4 reprezentanți ai Asociației PALC din Franța și de către  dna Marine Jordon, profesor de limba franceză la Lyon.

            Exersarea limbii franceze, multiculturalitatea, plurilingvismul, dezvoltarea competențelor sociale și a iniţiativei personale şi spiritului de echipă reprezintă scopuri definite ale acestui proiect internațional.

            Activităţile propuse se derulează într-o atmosferă bazată pe colaborare, empatie.  Participanţii sunt ȋmpărţiți pe  2 grupe de lucru, ȋn funcţie de vârstă și de nivelul competențelor de limbă franceză. 

Promovarea patromoniului cultural și natural al Buzăului se va face prin reportaje și cărți poștale radiofonice pe care tinerii le vor realiza cu ajutorul profesorilor și al tehnicienilor din Franța.

            Înscrierea la aceste activități gratuite și inedite se face prin completarea formularului de mai jos, până pe data de 7 iulie.

https://forms.gle/28VRpQ53dy7H2EYP6

Vă așteptăm cu drag la deschiderea festivă luni, 8 iulie, ora 9, în amfiteatrul Colegiului Național Mihai Eminescu.

Echipa Centrului Cultural Francofon Buzău