Vrânceanul care reușit performanța rară de a fi dublu șef de promoție. La absolvirea facultății de Teologie Ortodoxă din București  în 2023 și a masterului în 2024

Cotidianul "Ziarul de Vrancea" vi-l prezintă pe Teodor -Alexandru Vulcan,  vrânceanul care reușit performanța, nu tocmai la îndemâna oricui, de a fi dublu șef de promoție.Atât la absolvirea Facultății de Teologie Ortodoxă din București  în 2023, cât și a masterului din cadrul facultății de Sociologie și Asistență Socială în 2024.Citiți în continuare ce mesajul pe care-l transmite vrânceanul, Teodor -Alexandru Vulcan  prin intermediul unei postări activată pe contul său de facebook după ce a fost declarat oficial, recent, șef de promoție la absolvirea masterului din cadrul facultății de Sociologie și Asistență Socială.

„Pentru mine, absolvirea programului de master din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială reprezintă un moment emoționant și îndreptat spre o mai mare perseverență. Acest drum parcurs, al formării de sociolog și asistent social, îmi deschide calea spre un viitor visat, plin de provocări și oportunități de a face o diferență în societate.

În acești ani de studii, am acumulat cunoștințe profunde despre dinamica socială, problemele care afectează comunitățile și metodele prin care pot fi abordate aceste provocări. Am învățat să aplic teoria sociologică în practică, să analizez și să interpretez datele pentru a înțelege mai bine comportamentele și nevoile umane. De asemenea, experiențele de practică în diverse organizații m-au ajutat să înțeleg complexitatea muncii de asistență socială și să dezvolt competențe esențiale pentru a sprijini persoanele vulnerabile.

Aduc alese mulțumiri familiei, mamei în special, pentru iubirea și susținerea necondiționată. De asemenea, îi mulțumesc Maestrului meu, Mihail Buca, pentru îndrumarea și inspirația oferite de-a lungul acestui drum. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc duhovnicului meu, Pr. Vasile Ioana, pentru sprijinul spiritual și înțelepciunea sa, care m-au ajutat să îmi păstrez echilibrul și motivația în momentele dificile.

Realizarea performanței academice din cadrul programului de masterat pe care l-am absolvit se datorează, în mare măsură, profesorilor care, cu o atentă supraveghere și o îndrumare constantă, m-au ajutat să ating acest nivel de excelență. În mod special, aș dori să le mulțumesc doamnei Conf. Univ. Dr. Monica Alexandru, doamnei Conf. Univ. Dr. Claudia Constantinescu și domnului Conf. Univ. Dr. Mircea Botescu.

Doamna Conf. Univ. Dr. Monica Alexandru a avut un rol esențial în dezvoltarea mea profesională și academică. Prin cursurile sale riguroase și prin sfaturile oferite, m-a încurajat să explorez în profunzime subiectele de interes și să îmi depășesc limitele. Expertiza și pasiunea sa pentru domeniu au fost o sursă constantă de inspirație.

Doamna Conf. Univ. Dr. Claudia Constantinescu a fost un mentor excepțional, ale cărui cunoștințe vaste și abordare pedagogică mi-au oferit un cadru solid pentru învățare. Cu răbdare și dedicare, m-a ghidat prin complexitatea materiei și m-a sprijinit în dezvoltarea unor abilități esențiale pentru cariera mea.

Domnul Conf. Univ. Dr. Mircea Botescu a contribuit semnificativ la formarea mea academică prin perspectiva sa inovativă și prin metodele sale de predare interactive. Colaborarea cu domnia sa m-a ajutat să dobândesc o înțelegere aprofundată a subiectelor studiate și să aplic în mod practic cunoștințele acumulate.

Fără sprijinul și îndrumarea acestor distinși profesori dedicați, nu aș fi reușit să obțin performanțele deosebite în cadrul programului de masterat. Le sunt profund recunoscător pentru tot ceea ce au făcut pentru mine și pentru influența lor pozitivă asupra dezvoltării mele academice și profesionale.

Tineri vrânceni, vă îndemn cu toată inima să continuați să studiați necontenit. Educația este cheia succesului și a progresului, iar prin învățătură veți deschide porți către un viitor luminos și plin de realizări. Căutați mereu cunoașterea și nu vă mulțumiți niciodată cu puțin. Fiți curioși, întrebați, explorați și învățați cât mai mult posibil.

În același timp, nu uitați să mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările pe care le primiți. Recunoștința și credința vă vor ghida pașii și vă vor oferi puterea de a depăși obstacolele. În momentele de încercare, rugați-vă și păstrați-vă credința vie, pentru că aceasta va fi stâlpul vostru de rezistență.

Totodată, să nu uitați niciodată de locul de unde proveniți. Vrancea este un ținut plin de istorie și tradiții, iar voi sunteți ambasadorii acestei regiuni minunate. Faceți cinste locurilor natale prin realizările voastre și purtați cu mândrie numele de vrâncean. Prin faptele voastre, arătați lumii întregi valoarea și frumusețea acestui colț de țară.”-Teodor-Alexandru Vulcan

„Mulțumesc Înaltpreasfințitului  Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei care prin Înalta sa Binecuvântare a rânduit să intru la Seminarul din Buzău cu cea mai mare medie și să-l termin de asemenea cu cea mai mare medie. Și mai apoi la timpul potrivit să primesc Binecuvântarea cea Înaltă pentru a fi admis la Facultatea de Teologie din București și acum la cele două programe de master... Țin să mulțumesc și profesoruilor mei de la seminarul Teologic din Buzău. Părintele Profesor Sava Popa Gheorghe, Director al Seminarului, pe când eram eu elev, care a format sute preoți din Ținutul Vrancei și i-a îndrumat spre Calea Bisericii, spunându-le <<Să fie lumina lumii, sarea pământului și făclii care să nu fie ținute sub obroc>> ”

În poza asta nu se văd nopțile nedormite. Nici toate cărțile pe care le-ai citit și pe care fie ai vrut să le prelungești, fie le-ai lăsat din mână și ți-ai zis că n-o să te apropii de ele. Nu se văd unele frustrări și dezamăgiri. Nu se văd sentimentele de neputință, deziluziile. Nu se văd nici bucuria, freamătul pasiunii, întâlnirea cu oamenii care te-au învățat câte ceva sau care au ascuns în tine câte-o amintire. Nu se văd toate lecțiile din acești 4 ani care au trecut chiar și în spatele ecranelor.

Chiar dacă nu se observă toate lucrurile astea, în cei 4 ani de Teologie au fost multe emoții. Multe trăiri. Sentimente contradictorii. Lucruri bune sau mai puțin bune. Amintiri plăcute sau amintiri mai puțin plăcute. În cei 4 ani de facultate, s-a petrecut ceea ce se petrece mereu: însăși viața, cu fluxul ei continuu, uneori potolit, domol, alteori năvalnic și zbuciumat.

Eu, ca mamă și noi, ca părinți știm că n-a fost ușor. Uneori te-ai chinuit cu tot ce a însemnat viața de student, nu neapărat cu materia de la facultate, cu volumul de cărți pe care a trebuit să le citești, ci în general, cu toate provocările ce ți-au apărut în cale zi de zi și pentru care ai fost nevoit să găsești soluții de unul singur.

Dar ai ajuns aici, la finalul unei etape, și chiar dacă poate n-a fost totul așa cum te-ai gândit la început că o să fie, chiar dacă, în primele zile de facultate, te pierdeai prin București cu Google maps-ul în mână și te simțeai de pe altă planetă, chiar dacă n-a fost ușor, chiar dacă au apărut și impedimente, chiar dacă au fost lucruri care au durut și momente pe care nu ai știut să le gestionezi,ai terminat. Și ai terminat cu bine, deci poți fi mândru și blând cu tine. Și poti să zici că etapa asta din viața ta s-a încheiat cu succes, cu bucurie și, cândva, se va aduna acolo și nostalgia momentelor pe care n-o să mai reușești să le întorci, pe care le-ai trăit, așa că rămâne doar să le porți în tine și să fii recunoscător pentru că ai ajuns în punctul acesta.”

„P.S.NU UITA…Vârful unui munte este partea de jos a următorului, deci URCĂ in continuare”

Ziarul de Vrancea:Vă rugăm să ne spuneți dacă prin acest master absolvit, aveți intenția să urmați această cale în cariera dvs și nu pe aceea legată de absolvirea Facultății de Teologie Ortodoxă adică de a fi hitrotonit preot.Sunt întrebări pe care și le pun cititorii cotidianului nostru în momentul în care află că  în 2023 ați fost șeful de promoție al Facultății de Teologie Ortodoxă din București iar în 2024 ați absolvit ca șef de promoție masterul din cadrul facultății de Sociologie și Asistență Socială.

Teodor -Alexandru Vulcan:„Doresc să merg de drumul ambelor specializări, întrucât Asistenta Socială și Teologia au un factor comun, ajutorarea creației lui Hristos, omul”

SURSA: https://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/stiri-locale/video-teodor--alexandru-vulcan-vranceanul-care-reusit-performanta-de-a-fi-dublu-sef-de-promotie.la-absolvirea-facultatii-in-2023-si-a-masterului-in-2024