Guvernul a aprobat reorganizarea Ministerului Educației. Sunt eliminate 16 funcţii de conducere şi 87 funcţii de execuţie

Actul normativ stabileşte structura organizatorică, funcţiile şi atribuţiile cu caracter general şi cele cu caracter specific ale Ministerului Educaţiei, care organizează şi conduce sistemul naţional de educaţie şi formare profesională, se arată într-un comunicat transmis de Executiv.

Numărul de posturi stabilit pentru Ministerul Educaţiei este de 642, din care zece posturi unice, exclusiv demnitarii şi cabinetele demnitarilor.

Urmare a reorganizării, au fost reduse 16 funcţii de conducere şi 87 funcţii de execuţie.

De asemenea, se transferă la Ministerul Educaţiei activitatea şi personalul încadrat la Agenţia de Credite şi Burse de Studii, care se desfiinţează, ministerul preluând personalul aferent şi patrimoniul corespunzător, în condiţiile legii.

În domeniul asigurării accesului cetăţenilor români la studii în străinătate, în vederea formării şi specializării acestora Ministerul Educaţiei va avea atribuţii specifice.

Ministerul Educaţiei proiectează, fundamentează şi aplică strategiile naţionale în domeniul educaţiei şi formării profesionale, în conformitate cu prevederile din Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi din Legea învăţământului superior nr. 199/2023, cu modificările şi completările ulterioare, adaugă sursa citată.

SURSE: Economica.net, MEN, EduPedu