DREAPTA A CÂȘTIGAT ALEGERILE DIN FRANȚA! Politicile sociale abordate de Macron au infuriat multimea si acestia au reactionat ca atare!

Rezultatele preliminare ale primului tur al alegerilor legislative din Franța sunt cunoscute. Partidul de dreapta Adunarea Națională (Rassemblement national, RN/AN) și aliații săi s-a clasat pe primul loc, cu 34,2% din voturi, potrivit institutului de sondaje Ifop. La rândul său, Noul Front Popular, o alianța de stânga și extremă stânga ar avea circa 29 %. Tabăra lui Emmanuel Macron a luat 21,5% din voturi pentru a închide podiumul. Republicanii sunt la 10%, susține Le Figaro, citat de agențiile românești.

AN ar obține o mare majoritate relativă în Parlamentul de la Paris - Adunarea Națională a Franței, sau chiar o majoritate absolută, conform previziunilor.

Francezii au fost chemați duminică la urne pentru primul tur al alegerilor legislative anticipate, un scrutin care ar putea duce la formarea unui guvern de dreapta. Peste 67% dintre farncezi s-au prezentat la vot, spre deosebire de 47,5, la turul întâi al precedentele alegeri legislative, scrie New York Times. Următoarea rundă are loc pe 7 iulie.

Premierul Franței, Gabriel Attal, disperat, a declarat că partidul de „extremă dreaptă” Adunarea Națională (AN) este la „porțile puterii”, după ce a ieșit pe primul loc în urma primului tur al alegerilor parlamentare anticipate, scrie acesta pe Facebook și transmit Agenția Rador a Radio România și SkyNews.

Gabriel Attal, membru de marcă al Grupului Bilderberg, s-a remarcat la începutul mandatului său prin faptul că la Ministerul de Externe și-a numit fostul amant, pe Stéphane Séjourné, după alte surse chiar partenerul său actual. Atât Macron, cât și tânărul premier de 35 de ani Attal sunt absolvenți ai programului „Tineri Lideri Globali”, inițiat de Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial.

Exit-poll-urile acordă AN - un Hannibal pentru Attal - 34% din sufragii, pe locul doi fiind clasată coaliția de stânga cu 28%, iar pe locul trei alianța centristă a premierului Attal și a președintelui Emmanuel Macron, cu circa 22%.

„Dragi compatrioți, democrația și-a spus cuvântul, iar poporul francez a plasat Adunarea Națională și aliații săi în vârf, eliminând pur și simplu blocul lui Emmanuel Macron”, a spus Marine Le Pen susținătorilor partidului său. „Avem nevoie de o majoritate absolută pentru ca Jordan Bardella să fie numit prim-ministru de Emmanuel Macron peste opt zile”, a mai spus Marine Le Pen, conducătoarea alianței de dreapta alături de Jordan Bardella de la Adunarea Națională.

SURSE: France 24, Agenția Rador a Radio România și SkyNews