Alfabetul antic al unei civilizații pierdute a fost descoperit pe rețelele de socializare

Un alfabet antic aparținând unei civilizații dispărute a fost găsit pe neașteptate pe social media, surprinzând experții. Literele, similare cu cele ale alfabetului fenician, au fost descoperite pe o lespede în Spania.

Această descoperire poate oferi informații valoroase despre sistemul de scriere al civilizației misterioase cunoscute sub numele de Tartessos, care a existat în secolul al V-lea î.Hr. Descoperirea a fost făcută de Joan Ferrer i Jané, un inginer software, care a dat peste imagini și mesaje legate de literele antice în timp ce naviga pe internet.

Placa cu alfabetul a fost găsită în El Turuñuelo, un sit din sudul Spaniei asociat cu Tartessos, o cultură antică care a înflorit prin schimburi culturale cu coloniile feniciene. Arheologii care lucrează la El Turuñuelo au descoperit placa în timpul săpăturilor, dezvăluind inscripții complexe cu războinici, chipuri și simboluri.

Ferrer, expert în limbi antice, a identificat 15 simboluri din alfabet pe lespede și crede că este posibil să fi fost până la 32 în total. Descoperirea aruncă lumină asupra existenței civilizației în regiune și poate ajuta la urmărirea evoluției sale culturale.

Descoperirile sugerează că Tartessos a fost o civilizație complexă și bogată care a dispărut în mod misterios spre sfârșitul secolului al V-lea î.Hr.

Alfabetul descoperit pe lespede oferă o privire rară asupra limbii scrise a acestei civilizații dispărute, deschizând noi căi pentru cercetători în vederea explorării istoriei și semnificației acesteia.

SURSE: allthatsinteresting.com, incredibilia, naturalnews