Democrații americani sunt disperați după performanța catastrofală a lui Joe Biden în dezbaterea cu Trump: “We are f***ed”!

Democrații sunt disperați după performanța catastrofală a lui Joe Biden în dezbaterea cu Trump: "We are f***ed"

Democrații sunt disperați de performanța catastrofală a preşedintelui Joe Biden în dezbaterea cu Donald Trump.

Se vorbeşte în culise dacă ar trebui să rămână candidatul partidului la prezidenţialele din toamnă.

Joe Biden și Donald Trump s-au confruntat joi seara, la CNN, în prima dezbatere directă a campaniei electorale americane.

Biden a apărut răguşit, s-a poticnit în discurs şi uneori a rămas cu gura deschisă, uitându-se în zare. Se vedea că se luptă să-şi adune gândurile şi să-şi termine frazele. În plus, a cedat teren pe probleme precum avortul unde democrații au un real avantaj, scrie CNN.

La începutul dezbaterii, Biden a făcut o pauză în timp ce prezenta un punct de vedere despre Medicare şi reforma fiscală şi a părut să-şi piardă şirul gândurilor.

Iar Trump a profitat şi l-a atacat pentru incoerenţă: "Chiar nu ştiu ce a spus la sfârşitul frazei. Cred că nici el nu ştie ce a spus".

Prestaţia preşedintelui Biden a provocat panică în tabăra democrată. Se vorbeşte chiar de retragerea lui din cursa prezidenţială.

"Este vorba de strategi ai partidului, de oficiali aleşi, de persoane care strâng fonduri şi care discută despre performanţa preşedintelui, pe care o consideră lamentabilă", precizează jurnaliştii CNN.

Un strateg democrat care a lucrat la campania lui Biden din 2020 a numit prestaţia lui Biden un "dezastru".

„Biden arată și sună groaznic. Este incoerent”, a spus pentru sursa citată un democrat care a petrecut timp lucrând în administrația Biden. „Oribil”, a adăugat un alt democrat.

"Suntem terminaţi" (în original We are f***ed), a spus simplu un democrat cu experienţa multor campanii electorale.

Întrebarea care se profila pe măsură ce dezbaterea se apropia de final a fost aproape existențială: Ar trebui altcineva să candideze? „Este greu să argumentăm că Biden ar trebui să fie nominalizatul nostru”, a spus pentru CNN un democrat care a lucrat la campanii electorale de toate nivelurile de peste un deceniu.

Această dezbatere a fost istorică din multe motive, inclusiv pentru că are loc înainte ca Biden şi Trump să fie nominalizaţi oficial la convențiile partidelor.

Convenția Națională Democrată va avea loc pe 19 august la Chicago.

Niciun concurent serios nu s-a prezentat pentru a candida împotriva lui Biden și, în acest moment al campaniei, Biden ar trebui să se retragă dacă democrații ar alege un alt candidat. Greu de crezut.

Antena 3 CNN: Panică și disperare în Partidul Democrat după prestația lui Joe Biden la dezbaterea CNN cu Trump. ”Suntem terminați”. Va fi Biden înlocuit?

După ce s-a încheiat dezbaterea dintre Donald Trump și Joe Biden organizată de CNN la sediul din Atlanta, un val de reacții a lovit politica americană, euforice în tabăra republicană și disperate în cea a democraților. Prestația președintelui Biden i-a îngrijorat pe democrați, care se tem că acesta nu poate face față alegerilor și încă unui mandat. Jurnaliștii de la CNN relatează că democrații au încercat inițial să-l scuze pe Biden pentru felul în care s-a prezentat la dezbatere prin faptul că ”este răcit”, dar apoi au început să ia în calcul și varianta schimbării lui Biden din poziția de candidat. Dezbaterea de vineri noaptea a avut loc înainte de Convențiile celor două partide, deci, teoretic, Biden nu este încă validat drept candidat oficial pentru alegerile din 5 noiembrie.

Comentatorul politic CNN Van Jones, care a fost un consilier special al lui Barack Obama, a declarat că performanța președintelui Joe Biden de joi a fost „dureroasă”.

„Îl iubesc pe Joe Biden. Am lucrat pentru Joe Biden. Nu s-a descurcat deloc bine”, a spus Jones.

„Este un om bun. Își iubește țara. Face tot ce poate. Dar a avut un test de dat în seara asta pentru a reda încrederea țării și partidului. Și nu a reușit să facă asta”, a continuat Jones.

Acesta a avansat varianta înlocuirii lui Biden înainte de Convenția democraților.

„Suntem încă departe de convenția noastră și este timp pentru acest partid să găsească o altă cale de urmat dacă ne va permite să facem asta”, a spus Jones.

„Nu de asta aveam nevoie de la Joe Biden și este dureros personal pentru mulți oameni. Nu este doar panică, este durerea a ceea ce am văzut în seara asta”, a adăugat el.

Biden a apărut pe scena din campusul CNN cu o voce stinsă, cu gura deschisă și privire holbată. S-a luptat să își ducă gândurile la capăt la anumite puncte și a cedat teren pe probleme precum avortul în care democrații au de obicei avantaj.

Democraților le-a luat doar câteva minute să realizeze cât de rea devenea situația.

„Biden arată și sună groaznic. Este incoerent”, a spus un democrat care a lucrat în administrația Biden, citat de CNN.

„Oribil”, a spus un alt agent democrat.. Un altul a spus simplu: „Suntem terminați!”.

Întrebarea care se profila pe măsură ce dezbaterea s-a încheiat a fost aproape existențială: Ar trebui altcineva să fie candidat?

„Este greu să argumentăm că Biden ar trebui să fie nominalizatul nostru”, a spus un oficial care a lucrat la campanii la toate nivelurile de peste un deceniu. Convenția Democrată va avea loc în 19 august, la Chicago.

Democrații și-au petrecut o mare parte din ultimul an vorbind despre șansele lui Biden de a-l învinge pe Trump într-un scrutin și mulți consideră că momentul va decide însăși supraviețuirea democrației americane. Dar Biden însuși era hotărât să fie cel care să-l înfrunte pe Trump, la un moment dat chiar spunând direct: „Dacă Trump nu candida, nu sunt sigur că aș candida”.

Niciun concurent democrat serios nu s-a prezentat pentru a candida împotriva lui Biden, iar în acest moment al campaniei el ar trebui să decidă să se retragă dacă democrații ar alege un alt candidat. Dacă Biden s-ar retrage, nominalizarea democrată s-ar decide pe teren.

În schimb, republicanii jubilează.  Co-managerii de campanie ai lui Trump, Susie Wiles și Chris LaCivita, au declarat victoria înainte ca fostul președinte Donald Trump și președintele Joe Biden să fi susținut argumentele de încheiere la dezbaterea prezidențială CNN și au argumentat că Biden „a arătat exact de ce merită să fie concediat”.

„În această seară, președintele Trump a oferit cea mai mare performanță de dezbatere și victorie din istorie celei mai mari audiențe de alegători din istorie”, au spus Wiles și LaCivita într-un comunicat de presă.

Ei au argumentat: „Pe de altă parte, Joe Biden a arătat exact de ce merită să fie concediat. În ciuda faptului că și-a luat o vacanță de o săptămână la Camp David pentru a se pregăti pentru dezbatere, Biden nu a putut să-și apere situația dezastruoasă în materie de economie și de graniță.”

SURSE: SpotMedia, Antena 3 CNN,