Atentie in trafic! Ce fel de soferi circula pe drumurile publice si cu ce masini! Valuri de amenzi si permise retinute!

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 142 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 5 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Polițiștii au întocmit 3 dosare penale sun aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce autovehicule i-a fost suspendată.
Într-unul din cazuri este vorba despre un bărbat de 45 de ani, ce a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0.92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
De asemenea, poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 55 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
Polițiștii au acționat pentru depistarea și scoaterea din circulație a șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Astfel, au fost depistați 24 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar 3 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Alte două permise de conducere au fost reţinute pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.
De asemenea, 12 sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce nu au purtat centura de siguranță și 36 de sancțiuni pentru alte abateri în trafic.
Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 29.000 de lei.