Lansare de carte la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău: „Song, un cântec amuțit – Trei decenii fără Oanță”, semnată de Luminița Velciu

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Buzău, vă invită joi, 27 iunie, de la ora 16.30, la sediul său din Galleria Mall, la un eveniment cultural cu totul special care, cu siguranță, va stârni emoții și nostalgii: lansarea cărții „Song, un cântec amuțit – Trei decenii fără Oanță”, semnată de Luminița Velciu.

Cartea apare la 30 de ani de la uciderea lui Ioan Luchian Mihalea, părintele grupului „Song”, adevărat fenomen muzical din România unor vremuri deloc ușoare.

Evenimentul va avea loc în prezența autoarei și a tatălui regretatei soliste Mihaela Runceanu, bună prietenă cu Ioan Luchian Mihalea.

Istoria grupului „Song” a început în anul 1974, o perioadă în care oamenii aveau nevoie de o pată de culoare. Creat de Ioan Luchian Mihalea, „Song” nu cânta melodii patriotice și nu avea pe scenă interpreți îmbrăcați doar în negru, așa cum se obișnuia în România comunistă, și a fost perceput ca o oază de bucurie, o gură de aer proaspăt.

Autoarea cărții, Luminița Velciu, este o cunoscută realizatoare de emisiuni tv și fostă membră a grupului Song. Prin acest volum, ea recompune în detaliu povestea grupului și imaginea plină de vitalitate a lui Ioan Luchian Mihalea prin intermediul cuvintelor a peste o sută de persoane care l-au cunoscut, membri sau nu ai grupului SONG.

Finalul trist și nedrept, mult prea timpuriu, al lui Ioan Luchian Mihalea a îndurerat o țară întreagă, dar mai ales a frânt sufletele celor care l-au cunoscut și l-au iubit pe neuitatul Oanță.

A fost o istorie, o poveste întreagă. Lumea are nevoie de această carte să descopere, cei care au uitat să-și aducă aminte și, cei care nu știu, să învețe ce a însemnat proiectul Song, proiectul Minisong, viața lui Ioan Luchian Mihalea, cel care a format o grămadă de oameni pe care îi vedem acum în industria muzicală și nu numai”, spune autoarea Luminița Velciu.

Ecaterina Stroescu