Barbat beat, cu ATV-ul prin oras! 9 dosare penale întocmite de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii au efectuat peste 720 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, care au indicat valori pozitive în 6 situații.

În cazul a 3 șoferi, aparatul etilotest a indicat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

În cazul altor 3 șoferi, aparatul etilotest a indicat valori cuprinse între 0,40 – 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost întocmite dosare penale.

Cea mai mare valoare alcoolică aparține unui bărbat de 38 de ani, din Pătârlagele, ce a fost depistat de polițiștii Poliției orașului Pătârlagele, în timp ce conducea un vehicul de teren (ATV), pe o stradă din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost destat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii au întocmit alte 6 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de conducere suspendat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.