FOTBAL – Dănuț Lupu știe deja rezultatul la România – Slovacia: ”E aranjată”

România a fost învinsă de Belgia, scor 0-2, în cadrul etapei a doua a grupelor de la Campionatul European din Germania. Totuși, echipa națională condusă de Edward Iordănescu (46 de ani) are în continuare șanse importante de calificarea în optimile de finală de la EURO.

Dănuț Lupu: ”Facem egal cu Slovacia. E aranjată”

În ultima etapă, cu Slovacia, România trebuie să obțină măcar un punct pentru a fi sigură de prezența în prima fază eliminatorie de la EURO 2024.

Mai mult, dacă meciul se termină la egalitate și naționala Slovaciei are locul asigurat în ”optimi”, iar meciul a fost denumit ”blatul perfect”.

Cu doar două zile înainte de meciul de la Frankfurt, Dănuț Lupu (57 de ani) a dezvăluit că duelul se va termina la egalitate. Fostul internațional român este convins de acest lucru.

”O să ne calificăm, facem egal cu Slovacia. E aranjată, ar fi păcat să nu ne ducem amândouă. De ce să riști? Ar fi păcat!

La nivelul ăla jucătorii se înțeleg foarte bine! De ce să riști? De ce să te accidentezi?”, a spus Dănuț Lupu, potrivit as.ro.

Calculele calificării României în optimile EURO 2024

România se califică sigur în optimi dacă nu pierde cu Slovacia. În cel mai rău caz, ar avea patru puncte, suficiente pentru a prinde măcar locul trei indiferent de ce se întâmpla la Belgia - Ucraina, pentru că are avantaj în fața Ucrainei în caz de egalitate de puncte.

Cu patru puncte și cu golaverajul pozitiv pe care îl are, +1, este imposibil ca România să nu fie una dintre cele patru ocupante de loc trei care se califică în optimi.

În cazul unui eșec cu Slovacia, România mai poate prinde optimile doar dacă Belgia o bate pe Ucraina și în celelalte grupe sunt cel puțin două formații clasate pe locurile trei care să aibă fie mai puțin de trei puncte, fie tot trei puncte, dar golaveraj mai slab decât al României. Sigur, contează în acest scenariu și la ce diferență ar fi eșecul contra Slovaciei.

Programul din grupa României la EURO 2024

17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA - Ucraina 3-0

17 iunie, ora 19:00 Belgia - Slovacia 0-1

21 iunie, ora 16:00 Slovacia - Ucraina 1-2

22 iunie, ora 22:00 Belgia - ROMÂNIA 2-0

26 iunie, ora 19:00 Slovacia - ROMÂNIA, Frankfurt

26 iunie, ora 19:00 Belgia - Ucraina, Stuttgart

SURSA: digisport.ro