Marci de imbracaminte falsificate. Politistii au intocmit dosar penal

poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat activităţi pe linia prevenirii şi combaterii comercţului ilicit.
Poliţiştii au efectuat verificări cu privire la existenţa documentelor legale pentru produsele comercializate în târgurile de sezon şi a modului în care au fost evidenţiate în contabilitate.
O comerciantă de 58 de ani, din municipiul Buzău, a fost depistată în timp ce oferea spre vânzare articole de îmbrăcăminte cu însemne asemănătoare unor mărci de renume.
În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată cu produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 84/1998 privind mărcile.
Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 119 articole vestimentare.
Totodată, au fost constatate şi sancţionate două contravenții la O.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal şi au fost confiscaţi 860 lei, bani neevidențiaţi fiscal.
Ecaterina Stroescu