POLIŢIŞTII RUTIERI SUNT ANGRENAŢI ÎN ACŢIUNEA “ALCOHOL AND DRUGS”, SUB EGIDA ORGANIZAŢIILOR POLIŢIILOR RUTIERE DIN EUROPA – ROADPOL

În perioada 17 – 23 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, împreună cu poliţiştii de ordine publică, desfăşoară activităţi în trafic, conform calendarului organizaţiilor poliţiilor rutiere din europa – Roadpol.
Poliţiştii buzoieni acţionează pe principalele artere rutiere din judeţ, scopul principal fiind acela de a reduce riscul rutier şi de a preveni evenimentele produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate conducătorii auto vor fi opriţi şi testaţi cu aparatele din dotare.

ALCOOLUL ŞI SUBSTANŢELE PSIHOACTIVE DĂUNEAZĂ GRAV SIGURANŢEI RUTIERE!

Alcoolul şi substanţele psihoactive diminuează autocontrolul şi posibilitatea de analizare a informaţiilor pentru evaluarea adecvată a pericolelor conducând, astfel, la situaţii de risc pentru propria siguranţă, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.
Indiferent de calitățile personale sau de experiență la volan, conducătorii auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante nu percep corect mediul înconjurător, își supraevaluază aptitudinile, iar reacțiile la stimuli sunt fie întârziate, fie inexistente, rezultatul fiind încălcări ale regulilor de circulație, care pot avea urmări dintre cele mai grave.
Unele din principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere sunt reprezentate de consumul de băuturi alcoolice și/sau de substanțe stupefiante.
Urmările accidentelor rutiere nu sunt transpuse numai în forma unor pagube materiale, ci uneori rezultatul este vătămarea grave a persoanelor implicate și chiar și pierderi de vieți omenești.
Reamintim că legea îi condamnă la închisoare pe şoferii care conduc fără permis ori se află sub influenţa alcoolului sau a drogurilor şi produc accidente de circulaţie soldate cu decesul unor persoane.

R.F.