METEO. Prognoza ANM, modificată de urgență. Vremea se schimbă de joi, 20 iunie

ANM precizează că maximele la nivel național ating între 30 și 38 de grade. Disconfortul termic se va accentua și va fi caniculă în Banat, Oltenia, Muntenia și pe arii restrânse în Transilvania, Crișana, Moldova și Dobrogea.

Iar noaptea va fi de asemenea extrem de cald. Temperaturile se vor încadra între 10-22 de grade. Revenind la ceea ce se întâmplă pe parcursul zilei, la munte va ploua, dar și în Carpații Orientali. În rest, vremea va fi una caldă și cât se poate de frumoasă, joi, 20 iunie.

„Valul de căldură va continua să se intensifice în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic se va accentua și va fi caniculă în Banat, Oltenia, Muntenia și pe arii restrânse în Transilvania, Crișana, Moldova și Dobrogea, iar noaptea local va fi tropicală. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile din jumătatea sudică și local în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime se vor situa în marea lor majoritate între 10 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara și pe arii restrânse averse, descărcări electrice și condiții de grindină în zona montană și submontană, îndeosebi în Carpații Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ale vântului mai ales în nordul Moldovei pe parcursul zilei și asociate ploilor”, arată prognoza meteo ANM modificată.

Vremea în Buzau, joi, 20 iunie, va fi una caniculară. ANM anunță un disconfort termic accentuat și precizează că indicele temperatură umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi senin, vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime ating 38 de grade. Cele minime din timpul nopții în schimb scad până la 17-20 de grade.

SURSE: ANM, ACCUWEATHER