Elevii au luat vacanta! Ce sfaturi le dau politistii deopotriva copiilor cat si parintilor!

Ofiţerii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat activităţi preventive la Școala Gimnazială Movila Banului și la Grădinița cu Program Normal Movila Banului.

Întâlnirile cu cei peste 80 de preşcolari şi elevi au urmărit prevenirea victimizării minorilor prin formarea deprinderilor de siguranță rutieră într-o manieră practică, pe lângă transmiterea informațiilor necesare pentru folosirea în siguranță a spațiului public. Au fost abordate și aspecte referitore la măsurile preventive pe care preșcolarii trebuie să le urmeze acasă, la școală și pe stradă.

Activitatea s-a derulat prin metode adaptate de transmitere a informațiilor pe înțelesul copiilor.

Având în vedere că urmează vacanţa, poliţiştii le-au atras atenţia atât elevilor, cât şi părinţilor asupra locurilor în care aleg să-şi petreacă timpul liber, cu privire la anturajele pe care le frecventează, dar şi la grija pe care trebuie să o aibă la bunurile personale pe timpul deplasărilor.

Poliţiştii aduc în atenţie:

În vacanţa de vară, pe fondul deplasării copiilor în zone de agrement şi din cauza faptului că de multe ori aceştia sunt lăsaţi nesupravegheaţi, dar şi din pricina circulaţiei intense pe drumurile publice, se pot înregistra creşteri ale victimizării în rândul minorilor.

Din acest motiv, oamenii legii îi sfătuiesc pe părinţi să nu-şi lase copiii să se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate, să discute deschis cu cei mici şi să-i înveţe cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, să se asigure că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa unde locuiesc.

Totodată, copiii trebuie să ştie că nu este bine să ofere date sau poze persoanelor cu care corespondează pe internet şi să nu frecventeze locurile şi mediile unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc.