Portiere neasigurate = Invitaţie la furt. 2 minori din Maracineni au furat o autoutilitara si s-au plimbat cu ea…
Last Updated on 19/06/2024 by Iulian Gavriluta

., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni au identificat bănuiţii de săvârșirea unui furt în scop de folosinţă și conducerea unui autoehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.
Faptele au fost sesizate de către un bărbat de 40 de ani, din Mărăcineni, proprietarul unei autoutilitare.
În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că bănuiţi de comiterea faptelor sunt doi minori, de 15 ani, din Mărăcineni.
Din cercetări a reieşit că, în seara de 16 iunie a.c., cei doi minori ar fi pătruns în curtea imobilului în care era staţionată autoutilitara, ar fi profitat că portierele nu erau asigurate şi cheia se afla pe banchetă, s-ar fi urcat la volanul maşinii şi ar fi condus. Pe fondul lipsei de experienţă în condus, minorii ar fi pierdut controlul asupra direcţiei, împrejurare în care maşina a intrat în coliziune cu un stâlp, fără ca ocupanţoo vehiculului să sufere vătămări.
În baza probatoriului administrat, poliţiştii i-au reţinut pe minori pentru 24 de ore şi
continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop folosință și conducerea unui autoehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.