Percheziții la persoane bănuite de braconaj cinegetic

polițiști din cadrul Biroului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la imobile din localităţile Beceni şi Blăjani, la imobilele unor persoane bănuite de braconaj cinegetic și de operaţiuni cu carne sau părţi de vânat, provenite din acte de braconaj.
Percheziţiile s-au desfăşurat în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău.
Activităţile investigative au vizat 6 persoane, cu vârste cuprinse între 32 şi 75 de ani, din Beceni, Cernăteşti şi Blăjani.
Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în noaptea de 11/12 iunie a.c., prin utilizarea de arme de vânătoare deţinute legal, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 44 de ani, din Beceni, ar fi braconat două exemplare de mistreţ, pe care le-ar fi vândut celorlalte persoane.
La adresele percheziţionate au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor o armă letală de vânătoare, peste 42 de kilograme de carne de vânat în stare congelată şi 100 de grame de praf de pușcă.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.