“Piticotii” la Gaudeamus, alaturi de politistii buzoieni! Vezi ce activitati au desfasurat!

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, în colaborare cu de preşcolarii de la Grădiniţa “Piticot”, au organizat o activitate în cadrul Târgului de carte ”Gaudeamus”, ce s-a desfăşurat în municipiul Buzău.
Micii învăţăcei au fost consiliați, prin metode alternative de învățare, cu privire la modalitatea corectă de comportare în familie și societate, evitarea situațiilor de risc specifice vârstei, dar și cu privire la elemente de circulație regulamentară pe drumurile publice, în scopul prevenirii victimizării minorilor.
Poliţiştii s-au aplecat şi către adolescenții întâlniţi la târgul de carte, pe care i-au provocat la discuţii despre pericolele ascunse ale internetului (racolarea online a minorilor, fraudele pe internet, furtul de identitate pe rețelele sociale, cyberbullying și altele), despre modalități concrete de securizare personală, dar și a device-urilor și a conturilor deținute pe diverse platforme.
Şi ceilalţi buzoieni au beneficiat de sesiuni de informare, prin dialoguri şi consiliere cu privire la importanța unui mediu familial stabil în dezvoltarea sănătoasă a copiilor și amprenta pe care violența domestică o lasă asupra unui caracter în formare, traumele transmise între generații, necesitatea consțientizării riscurilor secundare ale fenomenului de violență în familie și oglindirea ulterioară a comportamentului violent în societate.
De asemenea, în cadrul evenimentului, poliţiştii rutieri au prezentat cartea adresată bicicliştilor şi utilizatorilor de trotinete, sens în care au stat la dispoziţia interlocutorilor cu răspunsuri la întrebările din legislaţia rutieră, opozabile acestor categorii de participanţi la trafic. Astfel, buzoienii au aflat ce drepturi au, dar şi ce răspundere şi ce obligaţii le revin dacă se deplasează pe drumul public utilizând astfel de vehicule.