O NOUA ALERTA DE SANATATE! O bacterie care ucide oamenii în 48 de ore se răspândește cu viteza focului: Efectiv mănâncă carnea de pe oase

Sindromul şocului toxic streptococic (STSS) cauzat de bacteriile Grupului A Streptococcus (GAS) înregistrează o creştere rapidă în Japonia, ajungând la 977 de cazuri până la 2 iunie 2024, depăşind recordul anului trecut, informează Mediafax.

În Japonia, s-a raportat o creştere îngrijorătoare a cazurilor de sindrom de şoc toxic streptococic (STSS) cauzat de Streptococcus din Grupul A (GAS), ajungând la 977 de cazuri până pe 2 iunie anul acesta, depăşind recordul anului trecut, scrie Fortune.

Această boală rară cauzată de „bacteria care mănâncă carne" poate progresa rapid de la simptome precum durerea şi umflarea membrelor până la necroză, insuficienţă a organelor şi deces în doar 48 de ore, afectând în special persoanele de peste 50 de ani. Ken Kikuchi, profesor de boli infecţioase, a subliniat debutul rapid al simptomelor, accentuând importanţa de a solicita ajutor medical imediat la primele semne de umflare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a remarcat focare similare în Europa după relaxarea restricţiilor COVID-19 la sfârşitul anului 2022, semnalând o posibilă revenire globală a bolilor invazive streptococice din Grupul A (GAS).

În Japonia, dacă tendinţele actuale persistă, numărul cazurilor ar putea ajunge la 2,500 în acest an, cu o rată de mortalitate de până la 30%, descrisă de Kikuchi ca fiind "înfricoşătoare".

Pentru a combate răspândirea, Kikuchi a subliniat importanţa igienei mâinilor şi tratamentului prompt al rănilor deschise, deoarece GAS poate rezida în intestine şi poate fi transmis prin fecale. Aceste măsuri de precauţie sunt cruciale pentru prevenirea altor infecţii şi atenuarea impactului sever al acestei boli bacteriene cu acţiune rapidă.

SURSE: OMS, Natural News, Stiripesurse