METEO. Prognoza ANM a fost modificată. Cum va fi vremea in aceasta săptămâna

METEO. Luna iunie a fost dominată de caniculă și furtuni violente până acum. Temperaturile au fost permanent peste 30 de grade și chiar și după ploi, vremea a fost sufocantă. Din acest punct de vedere, veștile sunt proaste în continuare. Nu vom scăpa nici de instabilitate și nici de căldura greu de suportat.

Meteorologii ANM au tot schimbat prognoza în ultima perioadă și au emis coduri pe bandă rulantă. Joi noapte, furtunile au făcut ravagii în toată țara și inclusiv în Capitală, peste 100 de străzi au fost inundate. Astfel de fenomene își vor mai face simțită prezența, dar apariția lor va fi anunțată din scurt, din cauza modificărilor care tot apar.

Pentru săptămâna 17-14 iunie, ANM a emis deja prognoza și anunță din nou temperaturi peste limitele normale.

Prognoza ANM pentru săptămâna 17 iunie – 24 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în estul, sud-estul și centrul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această săptămână în rest, potrivit datelor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Prognoza ANM pentru luni, 17 iunie

Vremea va fi caldă, călduroasă în regiunile sud-vestice, sudice și sud-estice. Cerul va fi variabil în nordul și centrul țării precum și la munte, unde pe arii restrânse după-amiaza și seara vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice, și mai mult senin în restul zonelor. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime între 9 și 21 de grade.

În Buzau, vremea se va menține frumoasă, dar va fi în continuare călduroasă în orele amiezii când se vor înregistra 32…33 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

SURSE: ANM, Accuweather, News18