Cum comenteaza artistul si muzicianul Adrian George Ilie (SUA), concertul ColdPlay, la care s-au cantat si manele…

Acest concert nu ar fi primul plin de erori si de o supradimensionare a unei trupe acceptabile. Acești indivizi veniți de pe malul Tamisei  nu prea știu pe unde ne aflam dar știu de țigani. Știu de faptul ca sintem sălbatici ca la ei in tara am bătut caii nevinovați sau ca tirfele  refac tariful iar mulți sint gay ajunși pe acolo  si așa mai departe.

Sintem veniți dintr-o lume proasta fata de ei unde perversul Albion joaca de ani si ani la doua capete. Sa mă apuc sa vorbesc cum au dat peticul de hirtie  evreilor comuniști din Anglia trăind războiul dus împotriva Rusiei?

Cum sint ei amestecați mai in tote unde seamănă discordia ca sa vina americanii sa mature.  Si uite cum ajunge prin declarația de la Balfour  Palestina in mina evreilor. Brexit? Ce știau ei si noi nu? Nivelul de homosexualism a atins apogeul in Marea Britanii unde cam toate businessurile de muzica sint in mina lor.

Mă uit la steagul pe care îl strânge la "piept" distinsul vocalist si parca îl vad pe cel LGBTQ!  De asta data la Antena 3, Radu Tudor a fost cel care a dat cel mai corect răspuns dar sustinind un alt neica nimeni de Pocorsky care motiva alegerea de a fi pe scena a manelistului uitind ca nu este discriminat ca este plin de bani ca are o gramada de fani si acces la tv sau radio unde multi artisti adevarati sint ocoliti de aceste institutii. 

Sa dam o șansă cui? Pai ăștia veniți de la Anglia nu știau citi fani are manelistul? Sute de mii de fani… 

Sa nu fi știut ca au de toate de la mașini bengoase, case, femei, studiouri si ne ureaza sa ne stea in git  la cita invidie avem? 

Pentru ca  rudele lor ce operau in America chiar recent unde au fost prinse clanuri ce spărgeau bănci si uzau credit carduri false sau ale  altora? Sa nu știe ei ca maneaua este ceva arabesc.... turcesc  si nu are de-aface cu muzica românească? Sint plini de bani cu studiouri si aciuiti pe la toate televiziunile si lansati de cei care nu ne vor natiune ci o adunatura.

Vor sa fie speciali ca toata miscarea lgbtq ce au ajuns pina in git oamenilor de bine. Da sa fie tolerate dar nu aratati ca normali iar noi iata-ne bolnavi.  Gheboasa alt manelist de “clasa” muzician ce da cu droguri, cu limbaj suburban …  mutase  trivialitățile pe scena  de la UNTOLD -  festival organizat de fiul unui securist ordinar recent acuzat de pedofilie si unde o grămadă de romani abia cu mustata mijita isi smulgeau hainele de pe ei cintind fara jena texte de ultima speta.  .

Tineri care nu stiu de martirii romanilor care nu se mai duc sau nici nu au fost pe la cimitirul eroilor. Tineri care nu stiu cine a fost  Marius Pop sau Berindei sau Aldea sau ….un Mircea Florian,  Doru Stanculescu, Enescu, Porumbescu, Luchian, Grigorescu  sau Brancusi. Pai eram in tara si aveam o invitație la radio București... acolo am explicat ca nu este normal sa se cinte la mare rock după 10 pm. Sint oameni care au venit sa se odihneasca. Erau spații in afara orașelor de la mare care puteau fi utilizate așa cum sint aici in SUA.

 Fusesem sunat de un respectiv suparat ca o formatia de rock nu a fost lasata sa cinte dupa ora 22.  Am explicat.  Problema pe care eu o spuneam da o spuneam zidurilor se pare  era o chestinune de bun simt.

Marele Erikson – psiholog, ne-a invatat ca ne putem roti cu minile cum vrem dar pina atingem pe altul si de atunci nu mai sintem liberi. Totul era clar - Problema adusa insa in discutie de mine arata catre media din tara ca uitase sa distribuie in egala masura toate genurile muziacale.  Da, de la jazz, rock , blues, folk... Ați mai auzit de rock? Dar de blues? Dar de folk?  Prioritati au manelistii si sub valorile care sint zi de zi la posturile tv. V-ati intrebat unde sint cei ce cistiga  la “Romanii au talent”? Si sint multi romani talentati.  EI bine cheia emisiunilor este de a se face bani multi prin reclamele comerciale la aceste emisiuni. Sa fi auzit ca a fost lansat  cineva ? Nu.

In alte tari cistigatorilor li se ofera contracte  etc.  La noi sint sortiti pierzaniei. Banul dicteaza si de aici toate relele. In comunismul pe care l-am negat cu totii azi se regreta conditia artistului de atunci pentru ca el in zilele de azi nu mai exista. Este un factor de bani ce atrag impresari si pe altii pentru a aduce deci bani.

NU mai exista arta de avangarda. Sint genuri muzicale sau de alte arte care trebuiesc sustinute… Jazul simfonic  etc. . Un Anatol Vieru, un Piliuta ,  un Sabin Balasa ar fi azi muritori de foame.   Asta este “Romanica” de azi: plină de prinși si neprinși un stat mercantilic unde  arta a devenit un fals .

Spagile functioneaza  si sint incurajate miscarile ce aduc bani si care afecteaza un stat nationalist.  Cine ne vrea asa? Ghici! Cum intr-o seara dai cu huo si apoi aplauzi? Usor de manipulat si de pus la pamint un public needucat.  Au venit la concert cei cu dare de mina, nu?

Si va asigur ca nu știau mulți dintre ei cine este Oscar Peterson, Chick Corea, Mahavisnu, Floyd, Gentle Giant, Soft Machine,  Genesis, Peter Gabriel, Brian Adams,Tina Turner, Deep Purple, Camel, Marillion  sau orchestre mari unde un Krazuzer  Erland fost la Phoenix si Pro Muzica i-au contactat  de genul  cu James Larst. De Aldea nu mai zic. De Tavitian, Mindrila, Bebe Prisaca, Goldiș, Mihalache geniul al țambalului ce a cintat cu mari artisti de jazz ai lumii.

Citi știu ca Isao Tomița a contat cu Tony Iordache in concert si ca piesa principala a fost Hora Staccato? Avem romante cu Ioana Radu  sau cântece populare citate de Ileana Sararoiu sau muzica  lăutărească cu Dona Siminica, Puceanu, Fărâmița Lambru,  Gabi Lunca, Gică Petrescu si mulți alții si noi romanii le dam rostul lor acolo unde trebuie si cind trebuie .

Avem tineri care cinta colosal la vocea României . Pai daca ar fi sa ajuți pe cei neajutorați atunci sa fi ajutat jazzul, rockul, blues-ul sau folk-ul unde aceste genuri sint uitate si ar fi meritat adus un artist al acestor genuri care poate nu isi permite sa apeleze la vreun studio  din lipsa de bani.

Da, azi actul artistic nu mai este act artistic este "BUSINESS.":   Si s-a ajuns unde s-a ajuns adică la a produce bani si nu emotie.  Se vede clar la ce s-a intimplat la Eurovision.  Tot ce este trivial si fara sens este ridicat la rang de virtute.  Aduci bani, ești bun! Altcumva esti un mare nimeni.

Muzica sau arta de avangarda nu mai exista sau sint încurajate aberații aducind anormalul la stadiu de normal pe cind vezi sculpturi cu Baphomet  sau bărbați care alăptează si transgenderi  ce nici ei nu mai stiu ce sint. Mă întrebam cum ar putea convinge toți ăștia cu politcally corect un bou ca este vaca? S-ar putea sa și-o ia. Vor sa fie speciali toți ăștia care se plimba din sex in sex....

Mă întrebam din nou cum este cu unul azi barbat care a comis un viol si saptamina următoare se declara femeie? Care parte din el va suferi? Sau va fi salvat? O tempora, o mores!  Da, o rușine cu acest Cold Play care habar nu au cine sintem si promovează prostii si subvalori.

Așa a făcut si formația Metalica venita din indepartatea America si au contat o piesa a formației Iris " De vei veni." care spre rușinea lor de a nu ști era o compozitie a formației WHITE SNAKE anume “Wishing well.” Eu cred ca  si in rindul lor s-a răsturnat caruta  cu prosti la un Caracal  de-al lor.

Si ca a închei într-o nota "vesela" iată ce spune  Huxley cu mulți ani in urma si pregătind intrarea lui ORWELL: “… ceea ce se întîmplă cu prisosință azi pe cind datorita elitismului au fost scosi scriitori si mari compozitori de muzica clasica in afara legii”.  

Așa ca TVR  îți bați joc de artiștii adevărați si nu numai tu si radioul unde încet încet a dispărut chitara, muzica rock, jazul , folk-ul etc... iar voi incasati bani perceputi obligatoriu de un popor ajuns “bobor.”  Si uite așa  peste puțin timp lingă sarmale se vor pune melci vii ca promoție.  NU contează ca nu va place  si basca veți si plăti pentru asta.  Doamne iarta si pazeste!!!

ALDOUS HUXLEY IN 1931

“DICTATURA PERFECTA VA AVEA ASPECTUL UNEI DEMOCRATII,

DAR VA FI IN ESENTA O INCHISOARE FARA ZIDURI DIN CARE PRIZONIERII NICI MACAR NU-SI VOR DORI SA EVADEZE. VA FI UN SISTEM DE SCLAVIE  IN CARE PRIN CONSUMERISM SI DIVERTISMENT,

 SCLAVII ISI VOR IUBI STAPINII.”

ALDOUS HUXLEY IN 1931

 Asa. ca prin cei ce au aplaudat a doua zi de concert ne-am făcut din nou de fecale si arată prostia si marele nimic din capul unora unde sintem adusi in pozitia de ghiocel. Si nu uitati  melcii vii de linga sarmale. Dupa protestul vostru urmeaza imbratisari cu pupături recunoscând buna idee a ospătarilor.

ADRIAN GEORGE (SUA) - corespondent News Buzau