UPDATE – ALERTA SANITARA! 39 copii și 3 adulți – toxinfectie alimentara in localitatea Magura (Buzau). Persoanele cu simptome grave au fost preluate de ambulante si transportate la SJU Buzau!
Last Updated on 16/06/2024 by Iulian Gavriluta

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupașcu” al județului Buzău  intervine în acest moment pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de persoane, care acuză stare de rău și prezintă simptome de toxiinfecție alimentară, în localitatea Măgura.

Din primele informații, grupul este format din 39 copii și 3 adulți.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de transport personal și victime multiple și trei ambulanțe din cadrul SAJ.

La sosirea echipajelor s-a constat că toate persoanele erau conștiente și cooperante, dintre acestea 11 copii și 3 adulți au necesitat îngrijiri medicale.

Ulterior au fost preluate și transportate la Spitalul Județean de Urgență Buzău 13 persoane (11 copiii și 2 adulți), un adult refuzând transportul la spital.

UPDATE -  UPU BUZAU

În această după-amiază, la U.P.U.-SMURD au fost transportati 11 copii și 2 adulți, cu simptome de toxiinfecție alimentară. Pacienții prezentau vărsături, dureri abdominale și scaune diareice. La acest moment, toți pacienții sunt stabili hemodinamic, în curs de investigații, sub supraveghere medicală. Cei 11 copii au vârste cuprinse între 8 și 11 ani și sunt din Bucuresti