“O casă fără cărţi este ca o cameră fără ferestre!”(Heinrich Mann)/ Reprezentanţii Biroului Siguranţă Şcolară, alături de elevi la Târgul de carte ”Gaudeamus”.

polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în colaborare cu elevii claselor a II-a de la Școala Gimnazială ”Dionisie Romano”, au organizat o activitate în cadrul Târgului de carte ”Gaudeamus”, ce s-a desfăşurat în municipiul Buzău.
Ofiţerii de la Siguranţă Şcolară, care petrec cea mai mare parte a activităţii lor în mijlocul elevilor, înţeleg nevoia de recreere şi de activitate extraşcolară a învăţăceilor. Tocmai de aceea, poliţiştii şi-au propus să sublinieze importanţa cititului, prin a-l aduce în atenţia şcolarilor ca o alternativă sănătoasă şi constructivă de petrecere a timpului liber.
Poliţiştii au urmărit conștientizarea elevilor privind pericolul provocat de violența de orice natură în școală și în proximitatea acesteia, dar și de consecințele care apar urmare a nerespectării normelor sociale/ regulilor.
Tot ieri, la Liceul cu Program Sportiv ”Iolanda Balaș Soter” Buzău, poliţiştii au dialogat cu peste 100 de liceeni din clasele a IX-a și a X-a cu privire la drepturile, responsabilitățile acestora, comportamentelor ce pot cauza și întreține violența școlară (bullying).
Obiectivul activităților a fost de a diminua condițiile de vulnerabilitate sau risc și de a spori condițiile care protejează individul de consecințele negative ale violenței în general și ale violenței școlare, în particular. Au fost purtate discuții cu elevii privind importanța conștientizării drepturilor lor corelativ cu responsabilitățile pe care le au în viața socială, cu precădere în mediul școlar, fenomenul violenței școlare, modalități de acțiune în gestionarea acestui fenomen, răspunderea juridică a minorilor.