Cum se razbuna mafia din invatamantul buzoian pe elevii care nu sunt “cu turma” si cum sunt rasplatiti conformistii! Mario Georgian Stoica, reprezentantul Consiliul Județean al Elevilor Buzău, destituit din functie!

Cine credea ca "tinerele sperante" sunt ocolite de mafia dinozaurilor din politica, se inseala amarnic sau este naiv cu desavarsire. Asa zisii tineri propulsati prin functii fie ele in Consilii locale, judetene sau de alt fel, stau pururea in umbra dinozaurilor politici care-i manuiesc ca pe niste papusi de lemn trase de sfori nevazute. Totul este doar de suprafata, ca sa se arate ca  se promoveaza tinerii...nimic mai fals, insa! Am putea da exemple nenumarate, dar de data asta ne-a atras atentia un articol din EDUPEDU, care arata faptul ca: "reprezentantul hasdeienilor, destituit din funcția de președinte al Consiliului Școlar al Elevilor, pe motiv ca i-a "tinut partea" fostei directoare Tanasescu". In ce fel de democratie traim? Ce fel de oameni "mici" si "foarte mici" neoconduc? Pana cand?

 Ce acuzații i se aduc tanarului din BPH?

„Nerespectarea codului de etică, lipsa de interes arătată față de sarcinile atribuite și neîndeplinirea acestora, comportament degradant față de membrii Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” și ai Consiliului Județean al Elevilor Buzău, acțiuni ce contravin prevederilor Codului Deontologic al Elevului Reprezentant“, sunt, oficial, motivele ce au atras destituirea lui Mario Stoica.

Mai aflam ca, președintele Consiliului Județean al Elevilor, Theodor Irimia, spune, într-o declarație pentru edupedu.ro, că Stoica a fost sfătuit să respecte statutul elevului și să nu existe un protest în timpul orelor, ceea ce nu s-ar fi întâmplat. Evident, partinitorii destituirii spun ca punerea pe tusa a fostului presedinte este de fapt de alta natura si ca nu are legatura cu scandalul din BPH. Explicatiile reale insa contrazic aceasta ultima ipoteza menita sa arunce o perdea de fum asupra scandalului politic si a numirilor viitoare de la conducerea celui mai prestigios Colegiu din judet.

In loc de concluzie!

Nu continuam sarada explicatiilor, ci vrem doar sa aratam ceva periculos pentru viitorul societatii buzoiene si a invatamantului: cei care ies din rand, indiferent daca spun adevarul sau nu, sunt repede linsati de indivizii "second-hand", sub stricta supraveghere a politicienilor de carton presat din Buzau. Astfel, mai auzim ca sefa ISJ, datorita gestionarii "cum trebuie" a multor scandaluri din scolile buzoiene o sa ia, din toamna, calea Parlamentului Romaniei, fiind propusa de pe lista PSD, iar ca sef la BPH se va introna un fost "adjunct", actualmente deputat al aceluiasi partid rosu! Deci...o mana spala pe alta si amandoua...fata! Halal!

I.G.

SURSA: https://www.edupedu.ro/reprezentantul-elevilor-de-la-colegiul-hasdeu-din-buzau-a-fost-destituit-de-la-presedintia-organizatiei-pe-scoala-pentru-ca-a-sustinut-o-pe-fosta-directoare-care-critica-inspectoratul-surse-seful/