Zeci de sanctiuni rutiere, aplicate de politisti!
Last Updated on 13/06/2024 by Iulian Gavriluta

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 136 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 8 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
De asemenea, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român, au desfășurat o acțiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, cu scopul reducerii victimizării prin accidente rutiere ce s-ar putea produce pe fondul defecţiunilor tehnice. Astfel, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale șoferilor ce s-au urcat la volanul unor autovehicule neconforme din punct de vedere tehnic și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Polițiștii au acționat pentru depistarea și scoaterea din circulație a șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Astfel, au fost depistați 39 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar 4 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 120 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui șofer de 33 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2 E85, în localitatea Cioranca.
Alte 4 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului și pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore la poliție în urma unui accident care s-a soldat doar cu pagube materiale.
De asemenea, 23 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce nu au purtat centura de siguranță și 23 de sancțiuni pentru alte abateri în trafic.
Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 58.000 de lei.