Un tanar de 18 ani, baut la volan, a fost retinut pe o strada din Buzau, pentru ca nu detinea permis de conducere si conducea o masina neinmatriculata!

Poliţiştii au efectuat peste 650 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, care au indicat valori pozitive în 11 de situații.

În cazul a 10 șoferi, aparatul etilotest a indicat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

În cazul unui șofer, s-a impus deschiderea unui dosar penal

Este vorba despre un tânăr de 18 ani, ce a fost depistat de polițiștii Poliției municipiului Buzău, în timp ce conducea un autovehicul pe o stradă din municipiul Buzău.

În urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, iar autovehiculul este neînmatriculat.

De asemenea, în urma testării acestuia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoanele fiind conduse la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În urma materialului probator administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar polițiștii continuă cercetările sub coordonarea parchetului.

De asemenea, polițiștii au întocmit alte 4 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de conducere suspendat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

R.F.