Data la care toți pensionarii își vor primi acasă noile decizii cu pensia recalculată

Nu mai este foarte mult timp și toți pensionarii își vor primi acasă noile decizii în care va fi trecută suma de bani pe care o vor primi de la stat în perioada următoare. Noua lege a pensiilor își propune să rezolve inechitățile din sistem, astfel că nu vor mai fi cazuri similare, dar cu diferențe mari la bani, în funcție de anul pensionării.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu susține că 99% din dosare au fost deja finalizate, iar verificările au fost făcute de câte trei ori pentru a nu apărea erori de calcul. În plus, procesul de digitalizare ar trebui să fluidizeze și mai mult procesul.

Aceasta a dat asigurări și că absolut toate pensiile vor fi recalculate. De precizat că niciun nu va scădea, dar vor fi peste un milion de români care vor rămâne cu aceiași bani.

„Toate pensiile vor fi recalculate. Fac foarte mult teren, întâlnesc foarte mulți pensionari și mulți dintre aceștia, în funcție de tipul de pensie pe care îl primesc întreabă: „Dar pensia mea va fi recalculată?”. Da, toate pensiile vor fi recalculate, suntem în grafic atât la Casa Națională de Pensii Publice, cât și la casele teritoriale de pensii, cât și la minister.

În primul rând, vreau să le mulțumesc colegilor noștri de la CNPP și casele teritoriale de pensii, fiindcă joi când am vorbit ultima oară cu domnul președinte și doamna secretar național de la CNPP aveam deja 99,9% procesul de reevaluare, ceea ce înseamnă că deja datele cu privire la drepturile de asigurări sociale ale românilor sunt introduse, sunt preluate din format letric, așa cum au fost până acum, acele dosare cu șine, acele dosare vechi pe care le aveam, fie că aveam români care au ieșit la pensie pe Legea 27/1966 până la 263/2010, aveam toate datele greu de accesat, lucrătorii de la casele de pensii trebuiau să caute în documente pe hârtie, în format letric. Azi, acest proces de introducere a datelor în format electronic este aproape a fi finalizat, ceea ce este o veste foarte bună pentru români”, a declarat Simona Bucura Oprescu la România TV.

Când vor primi pensionarii deciziile cu pensiile recalculate

Aceasta a făcut precizări și cu privire la momentul în care pensionarii își vor primii deciziile de pensii recalculate.

„Toate deciziile vor ajunge la pensionari înainte de 1 septembrie, în momentul acesta avem deja procesul de reevaluare finalizat, avem modelul noii decizii aprobat și publicat în Monitorul Oficial. Colegii noștri în acest moment lucrează la nivelul CNPP cu privire la recalculare, softul îl avem și este funcțional, după care, toate aceste decizii, 5 milioane, aproape 5 milioane de decizii vor fi listate.

Ne coordonăm cu cei de la Poșta Română astfel încât să ajungă cât mai repede deciziile la pensionari. Toate vor fi trimise prin Poșta Română, acum colegii noștri de la CNPP discută cu cei de la Poșta Română cu privire la acest proces, la această planificare de trimitere a deciziilor.

Din septembrie toți românii vor primi pensiile majorate ca urmare a recalculării, vor avea pensiile recalculate”, a mai spus Simona Bucura Oprescu.

SURSE: CNPP, News18