Rezultate alegeri locale 2024: Cine a câștigat în marile orașe, potrivit ultimelor date
Last Updated on 10/06/2024 by Iulian Gavriluta

Peste nouă milioane de români au fost duminică la urne la alegerile locale, iar prezența la vot abia a depășit 50% arată datele furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). În mai multe orașe mari, lucrurile au fost clare încă de duminică seara, Nicușor Dan câștigând Primăria Capitalei, Emil Boc la Cluj-Napoca, iar Dominic Fritz la Timișoara.

Rezultate alegeri locale 2024 la Primăria Arad. Călin Bibarţ (PNL) a câştigat un nou mandat de edil, potrivit numărătorii paralele a voturilor care ar cuprinde, până la ora 6:00, voturile din 97 de secţii din cele 115 din municipiul Arad. Astfel, Bibarţ ar fi obţinut până acum 12.600 de voturi, în timp ce pe locul doi s-ar clasa candidatul ADU, deputatul Adrian Wiener (USR), cu 10.400 de voturi, iar pe locul al treilea - candidatul PSD, Ilie Cheşa, cu 8.500 de voturi.

06:51

PSD câştigă Primăria municipiului Câmpina, al doilea cel mai mare oraş din judeţul Prahova, cunoscut drept fief liberal. Conform datelor centralizate la partid, social-democraţii câştigă, de asemenea, primăriile oraşelor Azuga şi Buşteni, staţiuni montane, unde revin în funcţie foşti edili care au condus instituţiile mai multe mandate.

„Câmpina, sută la sută. Buşteni, 80%, mai e o secţie (de numărat voturi – n.r.)”, a declarat pentru News.ro deputatul PSD Bogdan Toader, fost preşedinte al PSD Prahova şi unul dintre liderii organizaţiei judeţene. Municipiul Câmpina, condus în ultimii mulţi ani de liberali, prin fostul edil Horia Tiseanu şi apoi prin Alin Moldoveanu va fi condusă de PSD. Candidata acestei formaţiuni, Mihaela Nistor, a câştigat în faţa actualului primar, candidat pentru al doilea mandat, arată numărătoarea centralizată la PSD Prahova.

06:34

Candidatul PNL la Primăria municipiului Slatina, Mario De Mezzo, a câştigat alegerile pentru funcţia de primar, potrivit numărătorii paralele efectuate de liberali, şi a sărbătorit victoria pe străzile oraşului alături de sute de persoane. Mario De Mezzo a afirmat că victoria este a slătinenilor şi arată nemulţumirea acestora faţă de actuala administraţie "incompetentă".

Pentru funcţia de primar al municipiului Slatina au candidat: de la PSD primarul în funcţie, Emil Moţ, Gabriel Dima Buliteanu (Alianţa pentru Unirea Românilor); Cătălin Davidescu (PUSL); Elena Ioţu (Dreapta Unită USR - Forţa Dreptei); Cristian Văduva (Partidul S.O.S. România). (Agerpres)

​Potrivit AEP, la locale au venit la urne 9.043.191 de români, prezența atingând astfel 50,02%.

Rezultate alegeri locale București

Nicușor Dan câștigă detașat Primăria Capitalei, cu 44%. Potrivit ultimului exit-poll, este urmat de Gabriela Firea (PSD) - 25% Cristian Popescu Piedone (PUSL) - 12% Sebastian Burduja (PNL) - 10% Mihai Enache (AUR) - 5% Diana Șoșoacă - 3%. La Consiliul Local al Municipiului București, Alianța Dreapta Unită a câștigat 30% din voturi, urmată de PSD cu 28% și PNL cu 12%. AUR a adunat 10% din voturi, PUSL 7%, SOS 4%, REPER 6%.

Primăria Sectorului 1: Clotilde Armand îl întrece pe George Cristian Tuță cu două pocente la rezultatele de la 22.00. Datele transmise inițial pentru ora 20.30 îi arătau pe Armand și pe Tuță la egalitate.

Primăria Sectorului 2: EXIT POLL Rezultate alegeri locale 2024 la Primăria Sectorului 2. Radu Mihaiu și Rareș Hopincă, la egalitate cu 43%.

Primăria Sectorului 3: Robert Negoiță a câștigat un nou mandat de primar, arată datele sondajului EXIT POLL Curs Avangarde, unde figurează cu 51% dintre opțiunile de vot.

Primăria Sectorului 4: Daniel Băluță a câștigat un nou mandat de primar cu 59% dintre voturi, arată datele Curs Avangarde.

Primăria Sectorului 5: Vlad Popescu Piedone câștigă la Primăria condusă până acum de tatăl său, cu 38% din voturi, conform sondajului exit poll Curs Avangarde

Primăria Sectorului 6: Liberalul Ciprian Ciucu a câștigat un nou mandat de primar al Sectorului 6 cu 71% din voturi, arată datele exit poll-ului Curs Avangarde.

Mari orașe, informațiile de peste noapte

Primarul în funcţie al municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc, câştigă cel de-al şaselea mandat în urma alegerilor de duminică, cu 45% dintre voturi, potrivit numărătorii paralele realizate de liberali. Potrivit Cluj 24, după ce liberalii au numărat 100 dintre cele 184 de secţii de votare din Cluj-Napoca, Emil Boc (PNL) conduce cu 45% dintre voturile exprimate, fiind urmat de Sabin Sărmaş, candidat independent, cu 30% dintre voturi.

Edilul USR Dominic Fritz a anunțat că a câștigat un nou mandat de primar al Timișoarei, conform numărătoarii paralele a alianței din partea căreia a candidat la alegerile locale 2024.

PSD a câştigat la Buzăumajoritatea mandatelor de primar, inclusiv în cele două municipii Buzău şi Râmnicu Sărat. Astfel, potrivit numărătorii paralele realizate de organizaţia judeţeană a PSD, formaţiunea politică condusă la Buzău de Lucian Romaşcanu şi-a adjudecat 55 de primării din totalul de 87. Constantin Toma a obţinut, potrivit datelor parţiale, cel de-al treilea mandat de primar al Buzăului cu un procent cuprins între 60-70% din voturile valabil exprimate.

Lia Olguța Vasilescu a câștigat un nou mandat de primar la Primăria Craiova, arată datele unui exit poll comandat de publicația Jurnal de Oltenia. „Conform rezultatelor exit poll de la ora 21, comandat de Jurnalul Olteniei, pe Craiova, am obținut scorul de 65,32 la sută pentru funcția de primar, iar PSD are 61,02 la sută la Consiliul local”, a spus Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Funcţia de primar al municipiului Deva a fost câştigată de candidatul PSD, Lucian Rus, acesta fiind felicitat, duminică noaptea, de către preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara şi al filialei judeţene PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor. Victoria candidatului PSD a fost confirmată şi de către actualul primar, Florin Oancea (PNL), care şi-a recunoscut înfrângerea.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seară, că formaţiunea va trece pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlamentul European, iar la alegerile locale va obţine „în jur de 200 de primării”, între care cele de la Târgu Mureş şi Satu Mare.

Primarul în funcţie al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, care a candidat pentru al cincilea mandat din partea PSD, a spus azi-noapte că va câştiga detaşat alegerile, conform primelor rezultate venite din secţiile de votare din municipiu.

EXIT-POLL pentru Consiliile Județene:

Rezultatele exit poll CURS-Avangarde realizat la comanda PSD și PNL pentru consiliile județene arată că în urma alegerilor locale 2024 PSD conduce cu 33% din voturi, urmat de PNL și AUR.

Rezultate exit poll CURS-Avangarde pentru 22.00:

PSD - 33%

PNL - 28%

AUR - 12%

Alianța Dreapta Unită - 12%

UDMR - 5%

PUSL - 3%

Reper - 2%

SOS - 4%

SURSE: AEP, HotNews, Agerpres