REZULTATE ALEGERI! UPDATE – LA INCHIDEREA URNELOR 22:00 – IN TARA – 50,02 %, in judet – 55,40 %, in Municipiul Buzau – 42,94 %. INCIDENTE LA URNE!

UPDATE 3 - ORA 12:00

Consiliului Județean Buzau - PARTIDE
55,25%, PNL 19,62%, AUR - 10,87%, ADU - 7,55%, ALTII - 6,7%
CANDIDATI

  • Lucian Romașcanu PSD - 59,84% , Adrian Mocanu PNL - trece ușor de 16,26%, Dorin Badulescu - ADU - 9,42%, Sorin Muncaciu - AUR - 8,67%, V.Paduroiu SOS - 4,29%

UPDATE 2- 0ra 10:00 (FOTO) Alegeri LOCALE:

PSD - 53,22%, PNL 13,68%, ADU 13,4%, AUR 10,55%, SOS 5,32%.

Toma Constantin PSD - are peste 50% din cei prezenti la vot (dupa altii peste 63 %!), Carmen Ichim (PNL), 13,5 % Florin Drăgulin (ADU), cu 8,35%. Haritina Crăiță, candidat independent, 4,02%, ALTII - 6,5 % ... Luni dupa amiaza sunt anuntate Rezultatele finale!

Alegeri EUROPARLAMENTARE (FOTO): PSD - PNL 51,23%, AUR 13,43%, ADU - 10%, SOS 5,11%, STEFANUTA NICOLAE BOGDANEL - 4,07%.

CURIOZITATI: La PARDOSI, Preda Iulian - PSD a luat...100% (si CLC tot 100% PSD), VALCELELE - Liviu Baragan (PSD) - 100% (CLC - 100% PSD) si Odaile - Tache Cristache Grama - PSD - 100% (CLC - 76,24% - PSD, 23,76% PNL.)

Potrivit primelor rezultate partiale - PNL a castigat: 10 primarii, printre care: Cislău, Năeni, Valea Salciei și Zărnești, iar PSD - Râmnicu Sărat, Nehoiu, Smeeni, Ziduri, Cochirleanca și Scutelnici! ADU - o singura primarie - LOPATARI!

PSD a castigat cu scoruri mari si in: Săgeata (99 %), Luciu (95%), Ghergheasa (93 %), Glodeanu-Siliştea (92 %), Movila Banului (85 %), Florica (81% și Nehoiu (80%).

UPDATE 1 ora 23:00 - PSD a câştigat la Buzău majoritatea mandatelor de primar, inclusiv în cele două municipii Buzău şi Râmnicu Sărat. Astfel, potrivit numărătorii paralele realizate de organizaţia judeţeană a PSD, formaţiunea politică condusă la Buzău de Lucian Romaşcanu şi-a adjudecat 55 de primării din totalul de 87. Constantin Toma a obţinut, potrivit datelor parţiale, cel de-al treilea mandat de primar al Buzăului cu un procent cuprins între 60-70% din voturile valabil exprimate.

La Municipiul Buzau, primele REZULTATE il dau castigator pe Constantin Toma - PSD iar la CJ - Lucian Romascanu!

REVENIM CU INFORMATII NOI SI CIFRELE PROVIZORII!

La ora 12:00, potrivit BEC, din totalul celor inscriși pe liste permanente si complementare - 18.079.046, Votanți pe liste permanente si complementare

2.918.608, Votanți pe liste suplimentare 77.523, Votanți cu urnă mobilă

1.607, Total votanți 2.997.738, procente - 17,16%, la BUZAU (judet) Înscriși pe liste permanente si complementare 365.747, Votanți pe liste permanente si complementare - 72.743, Votanți pe liste suplimentare - 1.615, Votanți cu urnă mobilă 7, Total votanți

74.365, au votat - Urban: 24.621, Rural: 49.744, procent - 20,73% , MUNICIPIU BUZAU - Înscriși pe liste permanente si complementare - 102.712, Votanți pe liste permanente si complementare - 15.200, Votanți pe liste suplimentare - 152, Votanți cu urnă mobilă 0, Total votanți - 15.352, procent - 15,08%

La nivelul judeţului Buzău, procesul de votare a început fără producerea unor incidente deosebite.

Până la acest moment, nu au fost sesizate incidente de natură a afecta desfășurarea votului.

19 persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, cu drept de vot, au solicitat exercitarea dreptului la vot prin intermediul urnei mobile.

Toate sesizările în context electoral primite sunt gestionate corespunzător, cu solicitudine și echidistanță, în baza verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă și a se aplica măsuri legale.

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN BUZĂU

Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat mai multe institute de sondare a opiniei publice care vor prezenta exit-poll-uri duminică seara, informează site-ul Europa Liberă. Două dintre ele, cele mai cunoscute, CURS și Avangarde, vor lucra împreună la exit-poll-ul realizat la comanda Alianței PSD-PNL.

La ora 22.00, imediat după închiderea urnelor din țară, televiziunile de știri vor prezenta primele rezultate ale exit-poll-urilor pentru alegerile europarlamentare și cele locale din București.

Cine sunt patronii celor patru institute

Site-ul Europa Liberă îi prezintă și pe patronii celor trei institute de sondare a opiniei publice care vor realizat exit-poll-uri.

CURS este deținută de fostul jurnalist de la Antena 3 Iosif Buble. Institutul a dat rezultatele la multe dintre scrutinele din ultimii 25 de ani, scrie publicația care oferă și câteva momente în care cifrele estimărilor au fost departe de rezultatele ulterioare. Buble este și patronul site-ului Știripesurse.ro care a avut contracte de publicitate cu mai mulți politicieni, partide sau instituții și companii de stat. Soția lui Buble este fosta deputată Diana Tușa, inițial PNL, iar ulterior PSD.

Conform declarației de avere pe care soția lui a depus-o în iunie 2023, Iosif Buble a încasat dividende de aproximativ 4 milioane de euro (18.819.754 de lei) de la cele șase firme la care are acțiuni.

Cine deține Avangarde

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL este deținută în proporție de 100% sociologului Marius Pieleanu. Acesta a precizat pentru Europa Liberă, că sondajul din seara alegerilor din 9 iunie este făcut la comanda Alianței PSD-PNL și că va fi realizat împreună cu CURS.

În același timp au mai fost acreditate și Sodiso Research SRL și Megatronic World Productions SRL.

Cine deține Sodiso Research SRL

Sodiso Research SRL este deținută de Gheorghe Barna, C&P Studio, Asociația Analiștilor în Politici Publice și Kvantum Research, scrie Europa liberă..În tim ce Kvantum Research este deținută de Tamas Kiss și Grigore Barna, Asociația Analiștilor în Politici Publice este un ONG înființat pentru a explica maghiarilor cum să se comporte la recensământul populației în 2021. Toate au sediul în Cluj Napoca.

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN BUZĂU

Informare de presă 9 iunie, ora 15:00

De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral în județul Buzău.

La nivelul județului Buzău, au fost semnalate 31 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 11 nu s-au confirmat, într-un caz s-a întocmit dosar penal, în două cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale, iar restul situațiilor sunt în curs de verificare.

În cazul dosarului penal întocmit cu privire la o posibilă infracțiune în context electoral, aceasta s-a prezentat după cum urmează:

La data de 9 iunie a.c., polițiștii din Buzău au fost sesizați de către un bărbat de 70 de ani, despre faptul că unul dintre candidați, un bărbat de 44 de ani, ar fi oferit bani unui alegător, în scopul determinării acestuia să voteze în favoarea sa. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, iar polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului pentru a stabili dacă fapta se confirmă și dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată, în continuare, soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

UPDATE - Prezență la urne - ora 18:00, in tara - 38,34 %, in judet - 41,58 % si in Municipiul Buzau - 29,89 %.

UPDATE - ora 22:00 - LA INCHIDEREA URNELOR 22:00 - IN TARA - 55,14 %, in judet - 55,29 %, in Municipiul Buzau - 42,33 %.

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN BUZĂU

Informare de presă 9 iunie, ora 21:00

În continuare, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații deosebite, de natură a afecta procesul electoral.

La nivelul județului Buzău au fost semnalate 67 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 39 au fost finalizate, 34 nu s-au confirmat, în 4 cazuri s-au întocmit dosare penale, iar în două cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Dosarele penale întocmite pentru săvârșirea faptelor de coruperea alegătorilor, amenintare și abuz în serviciu, posibile fapte în context electoral.

Unul din cazurile semnalate cu privire la o posibilă infracțiune în context electoral, a fost cel sesizat de către un bărbat de 70 de ani, despre faptul că unul dintre candidați, ar fi oferit bani unui alegător, în scopul determinării acestuia să voteze în favoarea sa.

Al doilea dosar a fost întocmit ca urmare a sesizării unui tânăr de 26 de ani, care a semnalat că un prieten i-ar fi spus că unul dintre candidați ar fi oferit în cursul acestei zile bani unei persoane și presupune că acest act s-ar fi realizat în scop electoral.

Al treilea dosar a fost întocmit ca urmare a sesizării unei femei, de 40 de ani, despre faptul că microbuzul aparținând unei unități administritiv-teritoriale ar fi utilizat pentru transportul unor persoane către secțiile de votare.Mașina ar fi fost condusă de către un bărbat, de 62 de ani, angajat al unității pe postul de conducător auto.

Al patrulea dosar penal a fost întocmit ca urmare a sesizării formulate de

către un tânăr, de 22 de ani, care a semnalat că se află într-un demers jurnalistic în context electoral și ar fi fost amenințat cu acte de violență de către un localnic, de 26 de ani.

În toate cele patru situații au fost întocmite dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului  pentru a stabili dacă faptele se confirmă și dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor sesizate.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

În noaptea de 09/10 iunie, în jurul orei 01.15, dupa încheierea procesului de votare, polițiștii din Buzău au fost sesizați cu privire la faptul că președinta unei secții de votare ar avea în geantă ștampile folosite în procesul de vot, precum și mai multe buletine de vot, existând suspiciuni cu privire la legalitatea votării.

Imediat după primirea sesizării, o echipă complexă s-a deplasat la fața locului pentru verificarea aspectelor semnalate.

De asemenea, având în vedere că membrii comisiei manifestau o stare de agitație, au fost direcționați inclusiv luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.

Pe fondul sesizării și a bănuielii unei posibile fapte în context electoral, mai multe persoane aflate în proximitatea secției de votare ar fi aruncat cu pietre spre secția de votare, împrejurare în care geamurile unor ferestre și uși ale încăperii au fost sparte, fără a fi rănite persoane.

Persoanele din exteriorul secției au fost dispersate cu rapiditate, în secția de votare s-a restabilit climatul de liniște, context în care a fost reluat procesul de numărare a buletinelor de vot.

Sub coordonarea parchetului, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de atac prin orice mijloace asupra localului secției de votare și sustragere sau distrugerea de înscrisuri, pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale acestora și în vederea aplicării măsurilor legale.

Totodată, polițiștii continuă verificările cu privire la identificarea și depistarea tuturor persoanelor care, prin acțiunile lor, au încercat afectarea climatului de ordine publică, în vederea luării măsurilor legale.

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN BUZĂU

Informare 10 iunie 2024

În urma analizei realizate la nivelul județului Buzău cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, vă pot confirma că atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne în plan teritorial au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

În ziua alegerilor au fost sesizate 75 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 14 s-au confirmat, deci aproape 18%, la acest moment, iar 8 sunt în curs de verificare.

La nivelul județului Buzău au fost demarate cercetări în cadrul a 7 dosare penale întocmite pentru săvârșirea unor posibile infracțiuni de coruperea alegătorilor, abuz în serviciu, amenințare, atac prin orice mijloace asupra localului secției de votare și sustragere sau distrugerea de înscrisuri. De asemenea, au fost aplicate 7 sancțiuni contraveționale, în context electoral.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 1.000 de persoane, aproximativ 550 de vehicule, fiind aplicate 211 sancțiuni contravenționale.

Menționăm că efectivele MAI din județul Buzău asigură în continuare măsurile de protecție la 74 de secții de vot.

Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Buzău și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.

Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor.

În același timp, apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri.

Adresăm mulțumiri și jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor.

NATIONAL EXIT POLL - ora 20:30

NATIONAL NUMARATOAREA PARTIDELOR - CONSILII JUDETENE SI LOCALE

Scroll to Top