Furturi pe banda rulanta….biciclete, obiecte personale, spargeri locuinte! Banuitii au fost prinsi!

La data de 5 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău, în urma activităţilor specifice desfăşurate, au identificat şi depistat principalul bănuit de furtul unei biciclete.
Din cercetările efectuate a reieșit că, în ziua de 10 mai a.c., bănuitul, un tânăr de 19 ani, din Prahova, ar fi sustras o bicicletă, ce ar fi fost lăsată neasigurată în faţa unei societăţi comerciale.
Prejudiciul a fost estimat de proprietar la 1100 de lei.
În urma probatoriului administrat, pe bază de ordonanţă, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore şi, în cursul acestei zile, prahoveanul urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bănuitului.

Bănuit de furt, identificat de poliţişti

La data de 5 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Vipereşti au depistat un localnic în vârstă de 17 ani, cu privire la care au stabilit că este principalul bănuit de comiterea unui furt din curtea unei locuinţe.

Din verificările efectuate de către poliţişti a rezultat că, la începutul lunii mai a.c., tânărul ar fi intrat în curtea unei consătene, în vârstă de 28 de ani şi ar fi sustras o bicicletă.
Bănuitul ar fi profitat de faptul că proprietara este plecată temporar de la locuinţă, împreună cu ceilalţi membri ai familiei.
Prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Vipereşti, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Totodată, poliţiştii atenţionează buzoienii că prin lăsarea neasigurată a bicicletei, hoţii „sunt invitaţi" să treacă direct la actul infracţional.
Asigurarea corectă a bicicletei creează mai multe probleme hoţilor, prin creşterea timpului în care se comite furtul. Hoţul este împiedicat, astfel, să folosească anumite componente ale bicicletei sau se vede chiar nevoit să renunţe la comiterea infracţiunii, pentru că se expune la riscuri prea mari.

Cercetat pentru furt din locuinţă

În continuarea activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău cu privire la un furt din locuinţă, în ziua de 5 iunie a.c. a fost identificat şi depistat principalul bănuit, un bărbat de 44 de ani, din Buzău.
Din cercetări a reieşit că buzoianul ar fi profitat de faptul că imobilul este temporar nelocuit, ar fi pătruns prin efracție și ar fi sustras un televizor.

Fapta a fost constatată de către fiica persoanei vătămate, persoană care are în grijă locuinţa.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.
DACĂ LOCUIŢI LA CASĂ:

Puteţi monta un sistem de:
•    supraveghere video în exterior, care să înregistreze orice activitate desfăşurată în curtea casei; 
•    protecţie perimetrală ce avertizează asupra pătrunderii persoanelor străine în curtea dumneavoastră; 
•    iluminare cu senzori de mişcare. 

Mai mult decât util pentru liniştea familiei dumneavoastră poate fi:
•    instituirea unui sistem de supraveghere a vecinătăţii; 
•    interzicerea accesului în locuinţă şi refuzul de a da informaţii despre dumneavoastră, bunurile pe care le deţineţi ori despre vecini, persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu se pot legitima; 
•    apelarea la o persoană de încredere care să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări lăsate în uşă ori în cutia poştală, pe perioada cât lipsiţi de la domiciliu; utilizarea sistemului de securitate antiefractie care trebuie sa devină un obicei firesc, precum inchiderea uşii;
•    prezenţa unui câine; 
•    evitarea depozitării în curtea casei, la vedere, a ambalajelor unor obiecte de valoare.