PE ULTIMA SUTA DE METRI – Batalia electorala pentru LOPATARI! Dragomir Florin (AUR) vs Hurlup Gaby (PNL). Cuvinte grele…amintiri dureroase si un viitor incert!

Comuna Lopatari, Buzau, 2024. Poate ca nicaieri, aici se da cea mai apriga lupta electorala din campania de acum! Fortele ADU (actualul primar), PNL si AUR – sunt principalele partide care se infrunta …aproape cu “manie proletara”! Pe langa argumente isi fac loc si unele “descoperiri” legate de trecutul dureros al unor candidati! Dar sa lasam pe cel putin doi protagonisti sa se desfasoare - Dragomir Florin (AUR) vs Hurlup Gaby (PNL)! (postarile sunt preluate  cu “copy-paste” de pe tarlaua FB)

Hurlup Gaby (PNL):

Domnule Dragomir Florin, continuați să vă  umpleți de ridicol și mai  grav, este faptul că nu realizați cat de penibil sunteți. Ați formulat la BEC atâtea contestații fara  temei, încât ați  exasperat colectivul de acolo. Astăzi ați  incercat (așa cum ați afirmat public) să formulați  contestație împotriva mea, referitoare la folosirea steagurilor tricolore in campania electorala, contestație ce v-a fost respinsă deoarece este fara  temei legal. Învățați domnule sa citiți  și să înțelegeți  articolele de lege și după aceea formulați  acuzații. Mă acuzați public, că nu respect legea și o sfidez...???

Îmi reproșați  că nu am sesizat problema cu bannerul afișat contrar legii de un alt contracandidat?

Domnule Dragomir, v-ați înscris în aceasta cursa electorală doar pentru a formula sesizări și reclamații la adresa contracandidaților (lucru ce va caracterizează de altfel) și în nici un caz nu aveți ca scop, implicarea în  rezolvarea problemelor comunității.

Acum câteva zile v-ați făcut iarăși de ras in fata oamenilor și a reprezentanților BEC, contestând un candidat PNL la Consiliul local și o altă persoana din comisie despre care știați că au o legătură de rudenie respectiv veri primari. După aproximativ două ore, timp in care ați trântit ușile pe la primărie și v-ați agitat, ați recunoscut că nu știați ce grad de rudenie sunt cei doi nominalizați mai sus, scuzandu-va astfel  comportamentul agresiv care denotă un om frustrat. (Frustrarea  = între dorința și neputință)

Var primar=ruda de gradul IV.

Va asigur domnule Dragomir că am respectat și respect legea și timp de 30 de ani am și aplicat-o doar în limita și spiritul acesteia (nu știu dacă înțelegeți ce vreau sa spun..). Asta nu înseamnă că nu pot greși, ca orice om dar,  în situația de față nu este cazul.

Pentru știința dumneavoastră:

La aceste alegeri nu se aplică Legea 208/2015, ci Legile 33/2007 și 115/2015. Legea 115/2015, art 79 (7) stabilește că ”Sunt interzise afișele electorale care combină culori sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile naționale ale României ori ale altui stat.” Art 40 (7) din Legea 33/2007 stabilește că ”(7) Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat.”. Reglementările se aplică doar pentru afișele electorale.

Și încă ceva, în drept, interpretarea normelor juridice este procesul intelectual prin care este stabilit sensul exact al normei juridice. Prin interpretare se urmărește analizarea și explicarea normei, dar și rectificarea sa, înlăturarea ambiguităților și, ca urmare, precizarea sensului exact.

Sincer, cred că vă depășesc aceste precizări dar...poate va sunt utile.

Ar fi multe de spus despre caracterul, comportamentul și frustrările dumneavoastră, demonstrate prin postările pe care le faceți, prin mesajele și  videoclipurile pe care  le-ați distribuit lezând demnitatea, amintirea și onoarea unor oameni (chiar daca ulterior le-ați șters) dar mă opresc și fac precizarea că vom discuta aceste aspecte după finalizarea acestui proces electoral și într-o altă conjunctură, legală de altfel.

Încă ceva, ați postat in campania electorală o fotografie (pe care o postez mai jos), in care aveți asupra dumneavoastră un fular cu însemnele partidului și tricolorul..ce faceți, sfidați legea....???😜

Cred că ar fi cazul să vă cereți scuze public daca mai aveți  puțină decenta și onoare.

Și totuși, va salut!”

Dragomir Florin (AUR):

D-le Hurlup Gaby

Am stat mult și m-am gândit dacă sa răspund sau nu la postarea dvs. Lumea e plictisita de ce se întâmplă la Lopatari si în general și nici nu știu dacă mai sta sa citească o disputa electorala între doi candidați.

Dar pentru ca în postarea dvs. mințiți și dezinformați ma simt nevoit sa va răspund punctual.

1. Afirmați ca am făcut nenumărate reclamații la BEC.

FALS d-le Hurlup n-am făcut nici o reclamație cu excepția celei făcute altui contracandidat atunci cind și dvs. va bateți cu pumnul în piept ca faceți. Tot pentru încălcarea legii. NA-TI FACUT PENTRU FAPTUL CA JUCATI IN ACEEASI ECHIPA DOAR CULORILE DIFERA PENTRU DERUTA ADVERSARILOR.

2. Afirmați ca am contestat un membru din lista dvs. și un membru din secția de votare pus de dvs.

FALS . Nu eu am contestat puteți verifica e foarte simplu aveți om în BEC. Eu m-am interesat la d-na secretara în legătură cu gradul de rudenie dinte acel membru și un candidat din lista de consilieri.

Cu ocazia asta am aflat și eu ca verii primari sunt rude de gradul 4.

Nu le știm pe toate și nici nu ma pricep la interpretări între ,,limite,, și spiritul legilor dintr-un motiv simplu. Eu nu sunt absolvent de drept am studii administrative făcute întregi, la timpul lor și la zi.

Nu știu dacă pricepeți am zis asa poate va ajuta cind mai formulați alte postari la adresa mea. Sincer interpretările dvs. sofisticate ale legilor expuse nu ma interesează și nu ma ajuta.

3. REPROSATI faptul ca murdăresc amintirea celor dispăruți intr-un tragic accident. Sunteți CINIC și va explic aici de ce. N-am făcut altceva decât sa postez un filmuleț al fostului șef ISU de pe vremea aia în care se explica faptul ca AUTORITATILE nu au cunoscut procedurile de intervenție, și ca mulți au murit nevinovați pentru ca NU TREBUIAU sa fie acolo. Eu n-am pronunțat nume d-le Hurlup dar va întreb acum.

DVS. ERATI VREO AUTORITATE LA ACEL MOMENT?

VA întreb nu insinuez nimic

Ca dvs. sau distribuitorii dvs. pe fb va postat în ipostaza de ,,erou,, e vina mea? Eu m-am uitat în dex ce inseamna erou.

E o ipocrizie sa va folosiți de o întâmplare nefericita din viata dvs. intr-o lupta electorala. Dacă Dumnezeu va iubește și va dat dreptul la viata inseamna CA SUNTETI UN OM BUN . NU SALVEAZA PE ORICINE.

Multumitii și nu mai faceți rău cum mi-ati făcut mie. Și nu vreau sa dezvolt ca știți foarte bine.

4. În cea ce privește armata de comentaci formata din soacre soții, cawoboy tatuați internaționali și alții care-si dau cu părerea pe aici nu ma interesează iar faptul ca ma fac analfabet o pun în logica de campanie electorala desii n-ui în regula.

După ce am împachetat o gura de aer m-am scremut și m-am chinuit sa scriu cit mai corect și sa pun și cratime. Nu cred ca am reușit dar poate vad sensul postării mele și nu ne ocupam cu nimicuri.

IAR SENSUL ASTA ERA

A-TI FACUT CE N-A FACUT NIMENI

ATI FOLOSIT SIMBOLURI NATIONALE IN CAMPANIE ELECTORALA.

5. În cea ce privește poza mea e poza profilului meu de fb iar distribuirea ei fără acordul meu e interzisa conform legii. O sa pun legea mai jos sa nu va mai stresați  cautind.

SI ACUM CA SI O CONCLUZIE FINALA VA ZIC ASA.

PENIBILI SUNTEM AMINDOI CA AVEM ASEMENEA DISPUTE CARE PLICTISESC.

DAR DEH N-AM AVUT UNDE SA NE EXPUNEM PROGRAMELE SI PROIECTELE PENTRU LOPATARI CA ACEA DEZBATERE PROPUSA DE DVS. A PUNCTAT DOAR LA IMPRESIA ARTISTICA.

HAI SA VA MAI SALUT ODATA DLE COLONEL???