Fără permis, prins în flagrant delict de polițiști în timp ce făcea drifturi în parcarea unei societăți comerciale din municipiul Buzău

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 11 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 60 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
Polițiștii au acționat pentru depistarea și scoaterea din circulație a șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Astfel, au fost depistați 40 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar 7 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Alte 4 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului.
De asemenea, 20 de sacțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce nu au purtat centura de siguranță și 28 de sacțiuni pentru alte abateri în trafic.
Totodată, polițiștii au întocmit 3 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Este și cazul unui tânăr de 22 de ani, din Prahova, ce a fost depistat de polițiști în timp ce efectua derapaje controlate într-o parcare din municipiul Buzău.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul figurează ca având permisul de conducere reținut.
Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 63.000 de lei.