Ignoranța te face vinovat! Efectele negative pe care bullyingul le are asupra victimei!

polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii de clasa a IX-a de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Buzău.
Polițiștii au discutat despre prevenirea infracțiunilor comise cu violență, aducându-le la cunoștință tinerilor legislația referitoare la răspunderea penală a minorilor.
De asemenea, polițiștii au prezentat efectele negative pe care bullyingul le are asupra victimei, dar și întregii societăți, explicându-le că ignoranța te face vinovat.
În cadrul activității au avut loc dezbateri pe marginea comportamentului violent – ca element comun al infracțiunilor, abordat din punct de vedere al cauzelor și consecințelor produse de adoptarea acestuia, noțiuni privind managementul furiei, distincția între furie-agresivitate-violență, conștientizarea cauzelor și a mecanismului de adoptare a comportamentului agresiv și prevenirea adoptării acestuia prin diverse metode - strategii de management al furiei, cu scopul creșterii responsabilității față de propria siguranță și a celor din jur.