Buzău, un experiment social și economic – „Race to Zero/cursa către zero”! NU SE MAI CONSTRUIESTE NICIO PARCARE IN ORAS! (P)

Irinel Cirstea, candidat din partea PNL Buzau, pentru Consiliul Local Municipal Buzau: “Primăria s-a înscris pe ascuns în rețeaua „Race to Zero”, rețea ce face parte din platforma C40, fără dezbatere publică sau vot în Consiliul Local.

Ce este „Race to Zero/cursa către zero”? „Race to Zero” este o campanie globală, care vizează reducerea emisiilor de carbon la zero până în 2040 și injumatățirea lor până în 2030. Scopul este de a combate schimbările climatice prin adoptarea unor politici, cum ar fi promovarea transportului public și reducerea utilizării mașinilor personale. Din această organizație fac parte mai multe orașe printre care și orașul nostru, fără voia sau consultarea cetățenilor.

Efectele negative ale politicilor implementate:

Zero parcări noi: Nicio parcare nouă construită. Politicile de descurajare a parcării au dus la taxe progresive și eliminarea parcărilor în zone centrale precum Unirii și piața centrală.

Creșterea tarifelor de parcare: Tarifele de parcare au explodat, ajungând la peste 15.000 lei/an, afectând negativ locuitorii și micile afaceri.

Piața Daciei pietonală: Comercianții locali se plâng de scăderea numărului de clienți, iar locuitorii sunt nemulțumiți de accesul dificil în zona centrală.

Proiectul „Park and Ride” ineficient: Majoritatea șoferilor evită să parcheze la periferie din lipsa locurilor de parcare suficiente și a transportului public inexistent în zona noului obiectiv.

Închiderea Bulevardului Bălcescu, proiect aprobat în 16 septembrie 2021: Această decizie va înrăutăți traficul deja congestionat.

Trafic inteligent: Măsurile de trafic inteligent sunt menite să complice, nu să fluidizeze traficul cu mașina personală după cum puteți constata zilnic și după cum reiese și din proiectele implementate. Există în studiu multiplicarea acestui sistem în tot orașul.

Domnul primar a declarat clar că nu se vor construi parcări noi, chiar dacă există o nevoie clară. Politicile actuale fac utilizarea mașinilor din ce în ce mai dificilă, crescând frustrările și scăzând calitatea vieții, intenția fiind ca în viitor să se renunțe la mașina proprie.

 Inițiativa „Race to Zero”, deși bine intenționată, a fost implementată prost în Buzău, creând inconveniențe și nemulțumiri”.

Comandat de PNL Buzau,

Executat de SC KADIVISIONTEAM SRL

CMF: 21240015