Mancare de vara delicioasa si usor de preparat – SUFLEU DE ROSII

Sufleu de rosiiVara este sezonul distractiilor si al relaxarii, cand temperaturile ridicate ne imbie la cat mai multe iesiri in natura. Din acest motiv, este oarecum firesc ca timpul petrecut in bucatarie sa se reduca la maximum. Pentru ca stim ca nu-ti place sa stai foarte mult in bucatarie pe o asa vreme, iti propunem o reteta de mancare de vara delicioase si usor de preparat.

 

 

Pentru aceasta mancare de vara delicioasa ai nevoie de:

- 4 rosii mari sau 8 rosii medii;

- 3 oua;

- 30 g unt;

- 30 g faina

- o lingura de pasta de tomate;

- sare si piper.

Taie „capacele" rosiilor si scobeste-le, iar in interiorul lor presara putina sare, dupa care asaza-le pe o farfurie cu partea scobita in jos, pentru a se scurge. Pune la fiert continutul rosiilor, pana cand sucul se evapora. Topeste untul pe foc, apoi ia-l de pe flacara si amesteca-l cu faina. Dupa ce ai amestecat bine, astfel incat sa nu existe cocoloase de faina, adauga atat continutul rosiilor scobite, cat si pasta de tomate. Tot acest sos pune-l din nou pe foc pana se ingroasa. Totodata, condimenteaza cu sare si piper. Odata sosul pregatit, poti trece la pregatirea propriu-zisa a sufleului. Preincalzeste cuptorul, separa albusurile de galbenusuri si adauga galbenusurile in sosul de rosii, amestecand energic. In continuare, bate albusurile spuma cu putina sare si adauga-le peste sosul de rosii. Cu aceasta compozitie, umple rosiile scobite, apoi asaza-le intr-un vas uns cu unt si introdu-le la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. Se servesc calde, ca atare sau alaturi de o salata verde.

Sursa - divahair.ro

A.M.